banner-elscatala-817x88px
“Desconstruyendo Ciudades” de Germán Gómez a la Galeria Punto

Exposicions

“Desconstruyendo Ciudades” de Germán Gómez a la Galeria Punto

bonart valència - 14/06/17
BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180Eude, generic
La Galeria Punto, situada al carrer Barón de Cárcer, 37 de València, acull l’exposició Desconstruyendo Ciudades de Germán Gómez, des de 15 de juny fins al 31 de juliol.La inauguració té lloc el dia 15 a les 8 del vespre amb la presència de l’artista. Es tracta de la última exposició que es veurà en aquest espai històric del carrer Baró de Càrcer, 37.

D’acord amb el text de presentació de l’exposició de Tània Iglesias, “la pràctica artística contemporània ha esbossat un mapa d'experiències, narracions i itineraris, entorn a allò que coneixem com a ciutat moderna: la gegant, la perifèrica, la rica, l'empobrida, la industrial, la destruïda, la deshabitada, la cosmopolita ...; la ciutat que ha renunciat al paper d’escenari d'esdeveniments per convertir-se ella mateixa en esdeveniment, en objecte de representació.

Desconstruyendo Ciudades, un projecte de Germán Gómez (Gijón, 1972), és una mirada que fragmenta i reconstrueix els espais, paradigmàtics o anònims, en què han quedat atrapats els records; retalls d'una vida que podrien perdre en l'oblit si no fos per la voluntat conscient de l'artista de reconquerir cada dia la seva memòria.

A Desconstruyendo Ciudades, la recreació d’allò arquitectònic desborda l’allò descriptiu d'un edifici, monument o carrer, per penetrar en el territori de les emocions i descobrir una cosa que està més enllà de les evidències. L'obra és concebuda com un diari íntim, permeable d'itineraris autobiogràfics que es materialitzen en la imatge de l'altre.

La desconstrucció de cada un d'aquests espais, carrers, edificis, retrats, es converteix en una poderosa confessió, franca i el·líptica, en la qual l'artista omet tot allò superflu i aliè a la seva única intenció: la narració de la seva experiència vital a partir de la reconstrucció d'estructures arquitectòniques enterament personificades, reinterpretades d'una altra manera, que aconsegueixen subvertir la nostra manera de mirar, tan desacostumada a percebre la ingravidesa de les formes".

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat