FCC-Segell-banner4
El Museu d’Història de Catalunya inaugura “Toni Vidal retrata la cultura catalana dels setanta”

Exposicions

El Museu d’Història de Catalunya inaugura “Toni Vidal retrata la cultura catalana dels setanta”

bonart barcelona - 14/06/17
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El 14 de juny a les 7 de la tarda s’inaugura l’exposició Toni Vidal retrata la cultura catalana dels setanta al Museu d’Història de Catalunya, una mostra comissariada per l’escriptor Julià Guillamon, que es podrà visitar gratuïtament del 15 de juny fins a l’1 d’octubre del 2017 al vestíbul del Museu d’Història de Catalunya.

El menorquí Toni Vidal es va instal·lar a Barcelona l’any 1968. Un dels seus projectes va ser fotografiar la gent de la cultura, gent honesta i desinteressada que treballava per reconstruir el país, com escriptors, assagistes, artistes, arquitectes, músics, directors de teatre, editors, activistes i erudits.

El resultat és una col·lecció extraordinària de fotografies en blanc i negre i en color, que són el testimoni del “miraclecatalà” dels anys seixanta: la recuperació de la cultura catalana degut a la unió de molts esforços individuals que van generar un moviment de gran abast: els exiliats de París i Tolosa, els que havien tornat de Mèxic o de Xile, les noves generacions aparegudes sota el franquisme, els joves dels setanta. Toni Vidal copsa la personalitat dels personatges que retrata i en mostra els espais on realitzen la seva feina, aquells indrets més íntims i de recull de cada individu.

L’exposició posa de relleu la profunditat del treball del fotògraf, la seva minuciositat i capacitat de crear atmosferes introspectives al mateix temps que mostra el sentit col·lectiu d’una cultura que reneix.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner