banner-elscatala-817x88px
Mataró Art Contemporani organitza unes jornades d’art i reflexió

Notícies

Mataró Art Contemporani organitza unes jornades d’art i reflexió

bonart mataró - 29/06/17
banner-elscatala-180x180pxEude, generic
Allà on no ens demanen són unes jornades organitzades pel M|A|C Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, amb el suport del Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona. S’adrecen a tota la comunitat interessada en la confluència d’art i educació: artistes, comissaris, educadors, tècnics d’arts visuals, docents, estudiants i més…

En la situació política i educativa d’avui en dia, a l’escola no hi ha espai per a tots aquells continguts i experiències artístiques (arts visuals, filosofia, arts escèniques, música i molts més… ) que ensenyen els estudiants a pensar i viure d’una manera crítica, creativa i col·lectiva. Això ha portat a museus i centres d’art a convertir-se en uns repositoris provisionals d’aquests sabers i a desenvolupar tota una sèrie de projectes per a retornar el pensament contemporani a les escoles.

D’aquesta manera, projectes com Zona Intrusa, Porositats_Laboratori d’art i educació, Art i Escola, Bòlit Mentor i Creadors en residència, són els primers apropaments a l’art contemporani que tenen molts estudiants de primària i secundària.

L’objectiu d’aquest espai de trobada de dos dies és compartir i reflexionar a l’entorn del treball realitzat durant els deu anys de Zona Intrusa amb els seus protagonistes i posar-ho en diàleg amb altres projectes que comparteixen afinitats i similituds, com per exemple: Art i escola (ACVIC-Vic), que treballa des de fa sis anys amb educació primària; Bòlit Mentor (Bòlit. Centre d’Art Contemporani-Girona) que des del 2012 treballa amb diferents instituts de secundària de l’àrea del Gironès; i Porositats que tot just està iniciant el seu recorregut creant nexes entre diferents agents del Prat de Llobregat, Terrassa i Granollers.

Aquestes jornades tenen lloc a Cal Palauet de Mataró els dies 6 i 7 de juliol.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]