FCC-Segell-banner4
La Mar de Arte, Llatinoamèrica vista per artistes contemporanis

Notícies

La Mar de Arte, Llatinoamèrica vista per artistes contemporanis

bonart cartagena - 06/07/17
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
La Mar de Arte mostrarà del 6 de juliol a l'1 de setembre diferents racons de Llatinoamèrica sota la mirada d'artistes contemporanis amb nombroses exposicions en edificis emblemàtics de la ciutat de Cartagena. Totes les exposicions són gratuïtes i estaran obertes al públic en general.

La secció de la Mar de Músiques dedicada a l'art arrenca el 6 de juliol de 2017. En aquesta vint-i-novena edició, Llatinoamèrica és el punt de mira dels artistes convidats que plasmaran les seves obres per diferents zones de la ciutat de Cartagena. L'Havana serà el lloc més representat en les diverses exposicions que acollirà el programa especial d'aquest any dedicat als Sons Llatinoamericans de la Mar de Músiques.

L'Havana tornarà a estar present amb les exposicions fotogràfiques dels creadors Virtuts García, Moisés Ruiz i José Soto amb 'Tres passejades per l'Havana' el 8 de juliol i precedirà al projecte 'Amb els detectius salvatges' del corresponsal José Luis Vidal Coy, que cerca reinterpretar la novel·la de Roberto Bolaño. L'artista argentina ja morta Liliana Maresca serà present amb una exposició que combina diferents tècniques com l'escultura i la fotografia.

Llatinoamèrica estarà representada en l'exposició col·lectiva 'Il· lumina la nostra frontera' a través de l'exposició de les grans figures del seu últim segle, com a punt de partida per qüestionar les condicions frontereres imposades en tots els plans. Aquest projecte uneix als artistes: Liliana Porter, Sandra Gamarra, Pablo Vargas Lugo, Felip Ehremberg, Tania Bruguera, Waltercio Caldas, Vik Muniz, Alfredo Jaar, Santiago Sierra, Gamaliel Rodríguez, Jonathan Hernández, Jorge Pineda, Yoshua Okon, Rosangela Reno i Regina José Galindo.

El 12 de juliol, Nadin Ospina amb 'De l'altre món' plasmarà la cultura llatinoamericana per mitjà de personatges ficticis, i paral·lelament l'artista Alexandre Arrechea mostrarà una exposició fotogràfica 'La seducció del fragment' on deixarà implícites les idees de poder i jerarquies. Aquest mateix dia a través d' 'El totxo', projecte de l'artista visual Patrick Hamilton, es mostrarà la reflexió i el qüestionament dels conceptes de treball, desigualtat, mite i història en el context de les últimes dècades el Xile.

En aquesta 23 edició de la Mar de Músiques torna en la seva secció dedicada a l'art dels creadors Moisés Ruiz i Juan Manuel Díaz Burgos amb un nou reportatge fotogràfic que inundarà els carrers de la ciutat amb imatges de ciutadans de Cartagena per diferents parts del món. D'altra banda, la pintura i la poesia es fondran amb 'Tornar als disset' com a homenatge a la reconeguda folklòrica xilena Violeta Parra. Les pintures exposades en aquesta memorial correran de la mà de: Dora Catarineu, Nicole Palacios, María José Contador, Virginia Bernal, Joana Jorquera, Ángela Acedo i Cristina Navarro Poulin.

A la imatge, obra de Liliana Porter.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura