Expo Josep Coll 2022 baner
El Centre d’Art i Cultura Arbar presenta dos cicles d\'accions

Notícies

El Centre d’Art i Cultura Arbar presenta dos cicles d'accions

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Nial nou-180x178
El Centre d’Art i Cultura Arbar, carrer Palanc 6 a La Vall de Santa Creu (El Port de la Selva), presenta la seva programació per a l’estiu de 2017, formada per dos cicles d’accions performatives.

El primer porta per títol “Cicle d’accions experiencials conreades des de l’imaginari ecopoètic” i aplega tres propostes de les artistes Mireia Coromina, Isabel Banal i Carme Viñas, que es podran veure en format d’accions i intervencions els dies 8 de juliol i 19 d’agost al Centre Arbar i a la Vinya del Clumet, a La Vall de Santa Creu (El Port de la Selva). A més, el Cicle es completa amb una exposició de les intervencions, que es podrà visitar els mesos de juliol i agost al Centre Arbar.

En segon lloc, presenta el “Cicle AA+AA 2017” el 30 de juliol de 2017 i consistirà en un total de quinze accions, esdeveniments i/o intervencions a càrrec de quinze artistes que han mantingut, per diverses raons, un vincle amb el centre. A més, el mateix 30 de juliol, a les 20h, tindrà lloc el concert “Ombra mai fu” (música i natura als S. XVII i XVIII), amb Àngel Villagrasa (baix continu) i Joana Canalias (soprano). L’espectacle és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Port de la Selva i el Centre Arbar.

Arbar és una iniciativa associativa fundada el juliol de 2012 que, com a centre establert en el món
rural, genera contextos específics pel desenvolupament de propostes performatives. Arbar té com a seu un antic celler i trull del segle XV de la Vall de Santa Creu (a la falda de la Serra de Rodes, dins el Parc Natural del Cap de Creus) i ofereix a la comunitat artística la possibilitat de treballar i/o intervenir directament en l’entorn; un paratge antigament envoltat d’oliveres i vinyes i llegendari per l’excel·lència dels seus productes agraris com el vi o l’oli. L’objectiu del centre és repensar possibles formes d’interacció entre paisatge, art i participació social a partir de propostes que manipulin el mínim la natura i que posin l’èmfasi en l’aspecte essencial i simbòlic de la Vall de Santa Creu.

Entre la investigació i la pràctica de l’art contemporani, vol transformar l’espai rural en desús en un espai d’experimentació vinculat a l’art d’acció al llarg de tot l’any. En aquesta línia, ha organitzat diverses exposicions, activitats i esdeveniments, que s’han concentrat principalment en els mesos de juliol i agost dels darrers quatre anys.

A la imatge, Isabel Banal, artista participant a la programació d'Arbar 2017.
Gisela Chillida

Gisela Chillida és escriptora d’art i comissària independent. Actualment és coordinadora de continguts de la plataforma cultural Hänsel* i Gretel*. Entre 2018 i 2020, va ser directora del Premi de Videoart LOOP Discover, celebrat en el marc de LOOP Barcelona. Escriu regularment per a diverses revistes i publicacions culturals. Des de 2018 és resident a FASE Espai de creació i pensament, a L'Hospitalet de Llobregat.

Et poden
Interessar
...

817x68