banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Ramon Muntanyola, poeta de banderes blanques", al Museu de la Vida Rural

bonart l'espluga de francolí - 11/07/17
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Banner_DIM2022_180x180_01
L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí i el Museu de la Vida Rural han produït l'exposició: Ramon Muntanyola, poeta de banderes blanques que s'inaugurarà el dia 14 de juliol a les set de la tarda al Museu. L'acte s'emmarca dins la commemoració del centenari del naixement del sacerdot i poeta Ramon Muntanyola nascut a l'Espluga de Francolí el 1917.
L'exposició, comissariada per l'historiador Jordi Roca i Armengol, s'acostarà a la vida i l'obra de Muntanyola a partir d'objectes personals, la seva obra literària i poètica, fotografies, etc.
Estarà formada per diversos àmbits en els quals es podrà anar seguint, de manera emotiva, la seva trajectòria sacerdotal i els premis amb què fou guardonat fins a aconseguir ser distingit com a Mestre en Gai Saber. D'una manera especial, s'hi podrà veure La Veu de la Parròquia o Ressò, les dues publicacions en defensa de la llengua catalana que publicà durant la seva estada com a rector als Omells de Na Gaia.
La veu de mossèn Ramon es farà present en diferents talls, com actes a l'Espluga en els quals va participar o intervencions a la seva parròquia de Santa Maria del Mar de Salou.
Els diferents pobles on va exercir el seu ministeri, que han col·laborat de manera extraordinària en la brillantor dels actes commemoratius del centenari, hi seran presents amb terra dels seus termes.
L'exposició testimonia l'extraordinària vàlua de Muntanyola com a home d'església, poeta, patriota, biògraf, antòleg, prologuista, sociòleg... Una personalitat polièdrica que abasta tots els camps de les humanitats i, de manera molt especial, la poesia.
L'exposició romandrà oberta des del 14 de juliol fins al 10 de setembre en una part de la Sala Maria Font, on els assistents podran contemplar el calze de Catalunya, amb què el 1957, els amics intel·lectuals de Barcelona, van obsequiar-lo i amb el qual Muntanyola va oficiar l'eucaristia fins a la seva mort.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]