BannerFCC_Bonart

Notícies

El Museo de Bellas Artes de Bilbao compra “Vista de Bermeo” de Luís Paret Alcázar

El Museo de Bellas Artes de Bilbao compra “Vista de Bermeo” de Luís Paret Alcázar
FM_Bonart-180x180px-OnlineBonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)
bonart - bilbao - 14/07/17
El Museo de Bellas Artes de Bilbao presenta l'obra Vista de Bermeo, 1783, de l'artista Luis Paret i Alcázar (Madrid, 1746-1799), adquirida als hereus de José Luis Várez Fisa. L'obra ha estat obtinguda a través d'un préstec, sense cost financer gràcies al patrocini de BBK, el qual se sufragarà al llarg dels propers anys amb l'aportació dels Amics del Museu.

Vista de Bermeo, 1783, suma al seu inapel·lable valor artístic el seu gran interès històric, ja que està considerada la primera obra de la sèrie de quadres que representen els ports de la costa del Cantàbric i la primera vista del País Basc realitzada per l'artista madrileny. Nascut el mateix any que Goya, uns desafortunats revessos biogràfics van provocar el desterrament, primerament a Puerto Rico i després a Bilbao, que li va impedir mantenir la seva destacada posició dins de la Cort, cosa que en certa mesura va afavorir l'èxit de Goya. En aquells dies al País Basc amb prou feines comptava amb una tradició artística, de manera que la presència d'un pintor de la seva envergadura s'ha de considerar com a un esdeveniment extraordinari i transcendent per a l'evolució artística i cultural del país.

Aquesta obra es pot considerar com la primera imatge moderna i purament artística que es conserva d'una localitat del País Basc. Aquest oli, que presenta un esplèndid estat de conservació, malgrat la seva delicat suport de coure, conjuga a la perfecció una estudiada composició i posada en escena amb uns acabats exquisits i minuciosos.

El Museo de Bellas Artes de Bilbao àmplia així la seva col·lecció de l'artista amb una selecció d'obres conformades per Vista de l'Arenal de Bilbao, 1783-1784; Escena de vilatans (fragment), 1786; Vista de Fuenterrabía (fragment), 1786; Triomf de l'amor sobre la guerra, 1784; La Mare de Déu amb el Nen i Santiago el Major, 1786; El Diví Pastor, 1782; i la recent adquirida Vista de Bermeo, 1783.

Et poden
Interessar
...