BannerFCC_Bonart
Es prorroga l\'exposició \

Exposicions

Es prorroga l'exposició "Censura i conflicte al Mediterrani" fins el 31 de juliol

bonart barcelona - 17/07/17
La-Galeria-201602-recursBanner_180x180
El 2 de juliol s’inaugurava l'exposició Censura i conflicte al Mediterrani a la sala d'exposicions de la Seu del Districte de Gràcia (Plaça de la Vila, 2) que es pot visitar, finalment, fins el 31 de juliol.

A partir del dia 17 Mina Nasr, artista seleccionat per Jiwar en el marc del programa AIR de la fundació sud-africana Africa Centre, comparteix espai amb l'artista cal·lígraf marroquí Sadik Haddari. Per altra banda, la documentació del projecte Xabaca, fins ara a la Plaça de la Vila, pot veure's a l'Espai Avinyó (C. Avinyó 52) fins a finals de setembre 2017.

El treball de Mina Nasr neix del diàleg entre un creador d’imaginari no occidental i la pròpia ciutat. Segons paraules de l'artista: "Mentre llegia la història de Catalunya i observava la vida quotidiana als carrers de Barcelona, ​​vaig veure un grup de comunitats diferents que conviuen: comunitats llatines, africanes i àrabs que viuen en harmonia, especialment la comunitat d'immigrants àrabs que sembla estar integrada amb la comunitat europea, encara molt diferent. De fet, em vaig adonar que la comunitat d'immigrants àrabs manté les seves tradicions i normes culturals que defineixen els seus patrimonis profundament arrelats de la regió d'Àfrica del Nord. Al mateix temps, viuen simultàniament amb la societat europea metropolitana i gaudeixen de compartir la vida quotidiana, tot conservant les seves pròpies pràctiques tradicionals. Al final, tan se val on siguem, tots intentem mantenir un vincle sòlid amb les nostres arrels."

També s’hi pot veure en diferit tot allò derivat de la performance que Sadik Haddari va oferir el 29 d'abril al veïnat de Gràcia, amb l'acompanyament de Bella Hang, un tast de l'univers espiritual i plàstic de la cal·ligrafia tradicional àrab.

Et poden
Interessar
...