FCC-Segell-banner4
Fernando Leon, nou mural del projecte d\'art urbà 12 + 1

Notícies

Fernando Leon, nou mural del projecte d'art urbà 12 + 1

bonart l'hospitalet de llobregat - 10/08/17
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021180x180
El projecte d'art urbà 12 + 1 organitzat per la Fundació Contorno Urbano  presenta el nou mural de Fernando León, "La cobdícia" al carrer Rosalía de Castro de l'Hospitalet de Llobregat.

Fernando Leon és un il·lustrador i muralista holandès. Va començar amb el graffiti de nen i va descobrir que li agradava dibuixar més que lletres. Això el va empènyer a fer-se il·lustrador i guanyar-se la vida fent el que li agrada. Va estudiar disseny gràfic i després il·lustració a l'Acadèmia de Belles-Arts. Diplomat en 2016, gaudeix ara de ser il·lustrador freelance i pintar tot el temps. Els murals són encara la seva major passió. Li encanta combinar viatges i el seu treball per deixar les seves traces on passa.

La cobdícia, com diu Fernando Leon, "La gent sempre vol més i és poques vegades satisfeta deles coses que ja tenen. És bo trobar un equilibri amb això. No deixeu la cobdícia llençar-baix. Però no vull afirmar que la cobdícia és una mala cosa. És també una bona cosa. Però m'agrada que la gent pugui interpretar com vol i trobar la seva pròpia història dins de l'obra".

El projecte 12 + 1 proposa una intervenció artística en una paret de 50 metres quadrats,cada mes i una exposició en acabar l'any, amb una obra única creada per cada artista. D'aquesta manera crea una galeria d'art a cel obert que es transforma cada mes. Una visió original que qüestiona també la manera d'exposar l'art urbà i el lloc d'aquestes creacions a la ciutat. El projecte pretén crear un espai de diàleg obert a tots en la ciutat amb més densitat de població a Europa, en un lloc on passen unes 7000 persones al dia. 12 + 1 compta amb el suport de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, del grup Memora i de Montana Colors.
Els artistes guanyadors del "12 + 1" 2017 han estat Roc Blackblock, MurOne, Hosh, Por 12, ByG, Irene López Lleó, Pati Baztan, Laura Llanelli, Elbi Elem, Fernando León, Edjinn i Miquel Wert.

Contorno Urbano és la primera Fundació a Espanya dedicada exclusivament a l'art urbà i al graffiti. L'equip compta amb una experiència de més de 10 anys en muralisme i art urbà, a més de tenir una projecció internacional.

A la imatge, Fernando León, "La cobdícia", nou mural del projecte 12+1 organitzat per Contorno Urbano a l'Hospitalet de Llobregat.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68