banner-elscatala-817x88px
El Museu del Teatre Romà de Cartagena, nou horari i noves activitats

Notícies

El Museu del Teatre Romà de Cartagena, nou horari i noves activitats

bonart cartagena - 11/08/17
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBanerVictor04
El Museu del Teatre Romà de Cartagena amplia els seus dies i horari d'obertura del 13 al 15 d'agost de 2017. El dia 13 d'agost de 2017 obrirà de 10:00 a 17:00 hores (3 hores més del que és habitual), i els dies 14 i 15 obrirà les portes de 10:00 a 20:00 hores.i s'organitzaran rutes i visites temàtiques.

El Museu del Teatre Romà de Cartagena, el patronat està integrat per la Comunitat, l'Ajuntament i la Fundació Cajamurcia. El centre s'ha convertit en un referent cultural i turístic de la Regió, tant pels reconeixements rebuts en l'àmbit nacional i europeu com pel nombre de visitants que rep, i és el museu de la Regió més freqüentat. Des de la seva obertura al juliol de 2008 l'han visitat més de 1.430.000 persones.

Els que s'acostin aquests dies al centre de Cartagena, a més de la visita tradicional, podran gaudir de l'exposició temporal 'Cantica Canticorum', de Vall de Aybar, que s'endinsa el visitant en el món del paper i la cal·ligrafia. Així mateix, roman oberta la mostra 'Photographica ovidiana', de Joaquín Bérchez, un projecte que recrea, des de la ficció fotogràfica, els escenaris actuals i el paisatge emocional del desterrament d'Ovidi.

El Museu Teatre Romà incrementa també la seva activitat la setmana que amb diverses rutes i visites temàtiques, realitzades en col·laboració amb Cartagena Port de Cultures. Aquestes començaran el dimarts (11.00 hores), amb la ruta guiada 'Carthago Nova, la Ciutat dels Déus', que anirà des del Teatre Romà fins al Barri del fòrum romà i el Augusteum.

El 16 d'agost s'ofereix l'activitat familiar 'Theatrum: Passa un matí de teatre' (18.30 hores), on els participants coneixeran la societat romana a través del teatre (descobriran com eren els grans edificis d'espectacles en l'Imperi Romà, les obres que es representaven i qui actuaven en elles), la religió i la política.

El 17 d'agost tindrà lloc la ruta guiada 'Ciutadans d'un Imperi', començarà al Museu del Teatre Romà i continuarà pel Barri del Fòrum Romà i la Casa romana de la Fortuna. Divendres la ruta 'De Qart Hadast a Carthago Nova' arrencarà a la Muralla Púnica, que va aixecar Àsdrubal Barca i va conquistar Publi Corneli Escipió, i guiarà el visitant fins Carthago Nova, a més, inclou un recorregut per la vida quotidiana amb visita a la casa de la Fortuna i al Teatre Romà. Les dues activitats començaran es les 11:00 hores.

El 19 mes d'agost (21.00 hores), es durà a terme la visita teatralitzada nocturna 'Aulaeum, a sota el teló', en què el gran arquitecte romà Vitruvi oferirà la seva visió del teatre, la més emblemàtica obra impulsada per August en la vella Carthago Nova, on els assistents es trobaran amb el teatre clàssic de la mà de Plaute.

El museu té la seva entrada davant del Palau Consistorial, un dels espais més concorreguts de la ciutat, no només serveix de marc expositiu de les col·leccions, sinó que condueix al visitant des de la plaça fins a l'interior del monument. D'aquesta manera, el projecte de recuperació dut a terme per l'arquitecte Rafael Moneo suposa un viatge en el temps, des del segle XXI a l'I abans de Crist, que culmina en l'imponent graderia del teatre.

La visita dura aproximadament una hora i es pot realitzar per lliure, ja que el museu posa a disposició del visitant nombrosos recursos (panells, vídeos, maquetes, interactius) que permeten la comprensió de totes les peces i elements exposats.

A la imatge, una de les sales del Museu del Teatre Romà de Cartagena.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura