818x68-Bonart-IA

Exposicions

Albert Renger-Patzsch a la Fundació Mapfre

Albert Renger-Patzsch a la Fundació Mapfre
bonart madrid - 20/08/17
Fins al 10 de setembre del 2017 la Fundació Mapfre presenta a la sala del Passeig de Recoletos, 23 de Madrid una mostra monogràfica al treball del fotògraf Albert Renger-Patzsch (Würzburg, 1897-Wamel, 1966), considerat un dels fotògrafs més influents del s. XX. L’exposició, produïda per la Fundació Mapfre, està comissariada per Sérgio Mah, professor a la Universitat Nova de Lisboa.
L’exposició recorre la seva carrera des de la dècada del 1920 fins a la del 1960, examinant l’àmplia gamma de gèneres que la van marcar a través de tres moments fonamentals: els seus anys inicials, amb les imatges de plantes per a l’editora Folkwang / Auriga i la profusió de temes present en el seu llibre Die Welt ist Schön (El món és bell, 1928); el període que s’obre amb el seu trasllat a la zona del Ruhr, caracteritzat per una intensa producció al voltant de les arquitectures i elements industrials; i, finalment, els anys posteriors a la Segona Guerra Mundial, quan retorna a la natura.
“Ja no es pot concebre la vida moderna sense la fotografia”, va expressar Albert Renger-Patzsch. I és que el fotògraf va aconseguir combinar les qualitats descriptives i objectives de la fotografia amb les seves aptituds estètiques, i va aconseguir amb la seva obra una veritable ruptura amb les pràctiques fotogràfiques anteriors. Aquesta va ser per a l’artista l’única manera d’aconseguir que la fotografia aconseguís una identitat pròpia, clarament diferenciada de l’herència pictorialista i dels experimentalismes híbrids de les avantguardes de principis del segle XX. La mostra “ha estat concebuda com una recuperació i un homenatge al llegat d’aquest singular fotògraf, des de la plena convicció que la seva obra proporciona un estimulant context per a la reflexió al voltant de la naturalesa i les possibilitats artístiques i especulatives de la fotografia”, explica el seu comissari Sérgio Mah.

A la imatge, detall de Gläser, 1926-1927 d'Albert Renger-Patzsch. © Albert Renger-Patzsch. 
Banner-Flama-180x180px_v1-catEude, generic

Et poden
Interessar
...