Expo Josep Coll 2022 baner
\

Exposicions

"Art contemporani (1984-2010) a Bancaixa

Baner_Subirachs_Bonart_360x356Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
Bancaixa: “Art contemporani (1984-2010)” es pot visitar al Centre Cultural Bancaixa de València fins al 9 de setembre del 2017.
Transformar la idea de fons patrimonial en col·lecció d’art és, sens dubte, una tasca costosa i amb freqüència traumàtica. En ocasions cal començar de nou. Dit d’una altra manera: acumular no és el mateix que seleccionar a partir d’uns criteris, siguen aquests històrics, estètics o de qualsevol altra índole.
En aquella conjuntura, la Fundació Bancaixa va emmagatzemar a través de premis, compres, donacions i cobraments, una gran quantitat d’obres a partir de les quals ara s’exposen, de la mà de Juan Manuel Bonet, les de 14 artistes internacionals contemporanis, treballs elaborats entre 1984 i 2010.
Existeix en açò, per tant, un criteri com a minim cronològic, com també el de la qualitat avalada pels creadors i, fonamentalment, que és en 2004 quan la Fundació comença a plantejar-se una col·lecció d’art contemporani internacional, adquirint les primeres peces des d’aqueixa data.
Aquest itinerari constituent, amb els seus límits i assoliments, és el que facilita l’acostament del públic tant a diferents disciplines artístiques com a les diverses poètiques expressives de creadors com M. Barceló; de recontextualització visual, com la de C. Calvo; d’abstraccions, com la de J. Uslé o S. Scully, o de geometrització fomalitzadora, com la de H. Federle. En general, una exposició il·lustrativa del canvi finisecular i estratègica pel que fa a la projecció de l’entitat.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat