Expo Josep Coll 2022 baner
13ª trobada internacional de poesia d’acció i performance la Muga Caula

Notícies

13ª trobada internacional de poesia d’acció i performance la Muga Caula

bonart les escaules - 07/09/17
180x180Eude, generic
Amb la seva aurea duchampiana fundacional la 13ª Muga Caula celebra el centenari del ready-made més pòlemic del 15 al 17 de setembre de 2017; la Fountain-Urinari (1917) i el vincula magicament i de forma vera amb el Salt de la Caula. Seguint el flux de moviment perpetu del salt la Caula, el moviment Fluxus i l’obra póstuma de Duchamp, Étant donnés, la 13ª Muga Caula obre les portes de nou a la poesia d’acció i performace i art viu en un llogaret ultralocal, les Escaules (90 habitants censats) amb projecció internacional.

En 14 hores de programació dividides en 7 blocs durant la tarda-nit del dia 15, tot el 16 i matí del 17 es presentaran 24 performances així com un número indeterminat d’accions espontànies dins l’espai BE (Breu i Espontani) un concert i la presentació d’un video d’acció, dos llibres de poesia i una revista de recerca artística amb la participació d’un total de 27 artistes de diverses categories (12 poerformers més documentalistes, musics i artistes culinaris i presentadors de diverses publicacions) i un equip de 18 voluntaris.

En la 13ª Muga Caula s’aplegen a les Escaules artistes de 9 països diferents d’Europa (6), Amèrica (2) i Africa (1): Algèria, Finlàndia, Alemanya, Itàlia, Espanya, Chile, Catalunya, Puerto Rico i Països Baixos .

L’audiencia podrà conèixer tres registres diferents de cada artista participant amb les accions BE d’un minut de durada (dins la tradicó Fluxus i conceptual) de 20 a 30 minuts com a format internacional i les duracionals simultanies de 2 hores i al hora tindra l’ocasió de participar en l’espai BE que es obert a tot hom sense inscripció prèvia.

La tradicional convivencia entre artistes public i voluntaris en els diferents apats de la trobada (4) es veura enriquida amb la cuina artística de Clara Garí i Mar Serinya aixi com amb la paella popular de Juanjo Rodríguez i el concert de Venivinum.

També coneixerà les presentacions de le diverses publicacions d’enguany i en la botiga de la Muga Caula podrá adquirir tant el cartell, el bono d’ajut i la samarreta d’aquest any (obres de Marina Barsy Janer X Isil Sol Vil, (Puerto Rico / Catalunya), Kubra Khademi (Afganistan) i Teresa Sabater (Catalunya) respectivament, així com totes les publicacions de la Muga Caula d’anys anteriors, les publicacions presentades aquest anys i aquelles que els artistes participants aportin per l’ocasió.

Artistes participants
Poesia d’acció i performance :
Souad Douibi (Algèria). Performance.
Inari Virmakoski (Finlàndia). Performer.
Hilla Steinert (Alemanya). Performer.
Fausto Grossi (Itàlia/Espanya). Performer.
Francisco Cumpián (Espanya). Poeta.
Pedro Bericat (Espanya). Artista sonor.
Pía Sommer (Chile/Catalunya). Poeta fonética.
Eduard Escoffet (Catalunya). Poeta d’acció.
Adelaide Maresca (Itàlia/Catalunya). Performer.
Marina Barsy Janer (Puerto Rico/Catalunya). Performer.
Isil Sol Vil (Catalunya).Performer.

Cuina, música i documentació:
Clara Garí & Mar Serinya (Catalunya). Arts visual i culinaries.
Juanjo Rodríguez (Catalunya). Paella popular.
Venivinum; Marc Egea, Jordi Rallo i Salvador Giralt (Catalunya). Musics rapsodes.
Xavier Moreno (Catalunya). Videodocumentalista.
Petra Vlasman (Països Baixos/Catalunya). Fotògrafa.

Videos i llibres:
Portrait tactile. Video de Jordi Cerdà (Catalunya) i Claude jeanmart (França). Performace.
Presentació a càrrec de Jordi Cerdà.
Escriptures alçurades de Carles Hac Mor (Catalunya).Poesia.
Presentació a càrrec d’Ester Xargay i Jordi Carulla (Catalunya).

A la imatge, la performer Souad Douibi (Algèria)  © Foto: Karim Abdesselam

Et poden
Interessar
...

PERICO_PASTOR_Expo-maig