FCC-Segell-banner4
Els atles de l\'artista avilès Albano es despleguen a la Galeria Juan Risso

Exposicions

Els atles de l'artista avilès Albano es despleguen a la Galeria Juan Risso

bonart madrid - 08/09/17
BanerJaumeRiba05q2w-MKl4
La Galeria Juan Risso,  Doctor Fourquet 9 de Madrid, presenta del 14 de setembre a l'11 de novembre l'exposició de l'artista avilès Albano Ningú Res Esborra, coincidint amb el Gallery Weekend.

Aquesta mostra -que comprèn nou pintures i tres escultures- és la desena que realitza de manera individual aquest jove artista. El treball d'Albano explora les problemàtiques de la imatge en la societat contemporània. La seva sèrie Atlas és "un cementiri de records, herència de l'alta densitat visual a la qual estem sotmesos". El procés pictòric, els seus elements i la dimensió temporal vertebren les seves reflexions. En els seus dibuixos, pintures i escultures trobem cartes de color, paletes, quadrícules, escaquers, creus d'ajust, notes o mesuraments que abandonen l'ombra del llenç per a ser el tema principal de l'obra.

"M'interessa rescatar i elevar a la màxima categoria el procés pel qual es construeix una imatge. En aquesta societat dominada per les imatges l'únic humà és l'acte de crear-les, és més, les imatges en si ja no em inquieten perquè han perdut tota credibilitat ".

Amb la utilització dels tons verds que el caracteritzen, Albano desenvolupa un discurs metapictórico on reutilitza els residus que genera el procés de creació d'una imatge. Les obres resultants són, abans de res, allunyades de tota etiqueta convencional i classificatòria. Únicament els elements referencials que s'ordenen en el pla pictòric ens alerten d'un món conegut i mesurat per l'home.

"Consisteix a utilitzar i reutilitzar la pintura, en entendre el nostre hàbitat com desert on convivim irremeiablement amb els elements que ens ha deixat el passat".

A la imatge, Albano, "Achernar", 2017.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021