M-CCX-TESLA-Banner-817x68px-CAT
Els somnis de Vicenç Altaió desperten a La Galeria Mayoral

Exposicions

Els somnis de Vicenç Altaió desperten a La Galeria Mayoral

bonart barcelona - 11/09/17
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021EKHO_banner180x180
La Galeria Mayoral, carrer Consell de Cent 286 de Barcelona, presenta del 15 de setembre de 2017 al 5 de gener de 2018 la mostra L’espai dels somnis comissariada per Vicenç Altaió.

A través d’una acurada selecció d’obres d’art, l’exposició mostra la importància que el somni ha tingut com a constructor del llenguatge artístic del segle XX. Aquest projecte inclou obres de Dalí, Picasso, Miró, Magritte, Calder, Domínguez, Chagall, Tàpies, Duchamp, Hamilton, Ponç i Brossa. El somni es convertí en un gran pou des del qual viure subjectivament una realitat altra, una aventura radicalment individual i de grup d’avantguarda que participava de l’exploració del món interior i que despertà, amb la poesia de font irracional i dels instints, i de la ciència que estudia el mite, una revolta contra l’harmonia i l’idealisme. Del somni, se n’extreien les formes i el mètode, tal com il·lustra l’obra dels artistes en exposició.

En paraules del comissari Vicenç Altaió: “L’exploració comença amb el canvi de paradigma artístic que es va dur a terme després de la Primera Guerra Mundial. Dadà, nascut a les barricades de l’art con- testatari, al cabaret, en el submón popu- lar i grotesc, s’encarà amb violència i joc arbitrari contra la regla dels bons cos- tums. La realitat representada no podrà ser mai més harmònica, ni portar a l’en- gany; i l’art, descregut dels grans valors, desertava de l’acadèmia i del cànon.”

L'exposició compta amb la participació del cineasta Albert Serra; del crític cultural i co-coordinador del projecte Dreams, Hans Ulrich Obrist; de la directora dels Museus Dalí , Montse Aguer; de la directora de la Fundació Miró, Rosa Maria Malet, i del consultor cultural i comissari artístic, Llucià Homs.

Vicenç Altaió és poeta, assagista, crític d’art, articulista d’opinió, editor de revistes d’art i lletres, agitador cultural i traficant d’idees. Va ser director del centre KRTU i de l’Arts Santa Mònica. Ha estat comissari de nom- broses exposicions de tema artístic, literari i científic, així com de l’Any Miró i de l’Any Dalí. Darrerament ha publicat Miró i els po- etes catalans (2016) i va representar el paper de Casanova en el film Història de la meva mort (2013) d’Albert Serra. Actualment és president de la Fundació Joan Brossa.

A la imatge, Salvador Dalí, "Rhinoceros", 1950.

Et poden
Interessar
...