banner-elscatala-817x88px
\

Notícies

"Guernica i altres desastres" a la Casa Natal de Pablo Ruiz Picasso

bonart màlaga - 11/10/17
Banner_DIM2022_180x180_01La-Galeria-201602-recurs
El 24 d'octubre, la Sala d'Exposicions de la Casa Natal, inaugura una mostra composta per obres de Goya, Callot, Oteiza, José Manuel Ballester i Javier Arce, amb una temàtica comuna: el dolor que la guerra ocasiona a la població civil.

Aquest any es compleix el 80 aniversari del bombardeig a la ciutat basca, que coincideix a més amb la data en la qual va ser acabada aquesta peça artística. La trentena edició del octubre picassià commemora aquesta efemèride amb l'exposició Guernica i altres desastres. A la mostra es podrà veure la sèrie Somni i mentida de Franco de Picasso i gravats de Francisco de Goya i Jacques Callot, a més de treballs de Jorge Oteiza , José Manuel Ballester i Javier Arce.

Aquesta XXX edició de l'octubre picassià ha estat presentada per l'alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre; la regidora de Cultura, Gemma del Corral; i José María Luna, director de l'Agència pública per a la gestió de la Casa Natal de Pablo Ruiz Picasso i altres equipaments culturals. El Guernica també serà analitzat i estudiat des d'altres àmbits, més enllà de les arts plàstiques.

Des del 23 d'octubre fins al 23 de novembre, tindrà lloc el cicle de conferències Guernica, 80 anys després. Al llarg d'aquestes setmanes, diferents experts analitzaran el mural picassià des d'un punt de vista històric, a més d'artístic. Les conferències tindran lloc a la sala d'actes de la Fundació Picasso-Museu Casa Natal.

Et poden
Interessar
...

817x68