BONART-817x68px-Màscara
El Museu de Lleida fa una crida col·lectiva per documentar la pandèmia de la COVID19

Notícies

El Museu de Lleida fa una crida col·lectiva per documentar la pandèmia de la COVID19

bonart lleida - 11/05/20
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWLa-Galeria-201602-recurs
El Museu de Lleida, com a museu d'història, creu que documentar el moment històric excepcional actual és necessari i convenient, per tal d'explicar-lo ara i a les futures generacions. Aquesta crisi sanitària que ha provocat la Covid-19 s'ha de tractar com la pandèmia d'una particular època. És per aquesta raó que des del museu es busca i demana la col·laboració de la ciutadania i es fa una crida a que tothom que ho desitgi, faci arribar materials rellevants d'aquest confinament, que ha trasbalsat la rutina i ha provocat un enorme canvi.

La crida està dirigida a persones i entitats de la ciutat de Lleida i de l'àrea d’influència que l'envolta, i que és el territori que s'explica al discurs de l'exposició permanent del museu. Es volen documentar tots els aspectes d'aquesta crisi: els esforços del personal sanitari, la situació de víctimes i afectats, els efectes del confinament en la societat, a nivell afectiu, econòmic, social, cultural, educatiu... a més de totes les iniciatives que han anat sorgint al llarg d'aquest confinament.

El Museu de Lleida convida les ciutadanes i els ciutadans a compartir aquests documents, per poder documentar el moment històric de la comunitat. Poden ser documents físics, vídeos, fotografies, textos, enregistraments sonors, creacions... en definitiva, els materials que ajudin a explicar aquesta experiència col·lectiva. De moment es podran enviar al correu electrònic del museu (museu@museudelleida.cat), on també es podrà sol·licitar més informació.

A la imatge, vista exterior del Museu de Lleida.

Et poden
Interessar
...