BannerFCC_Bonart
\

Exposicions

"Toni Cassany, 30 anys de pintura", a la Sala Rusiñol

bonart sant cugat del vallès - 01/11/17
BONART_180x180Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2
La Sala Rusiñol de Sant Cugat del Vallés presenta el 3 de novembre l'exposició i el llibre Toni Casany. 30 anys de pintura. La mostra es podrà visitar fins al 29 de novembre del 2017.

Toni Cassany compleix trenta anys de presència pública com a artista i vol que compartim amb ell, a la sala Rusiñol de Sant Cugat, la satisfacció que sempre ha trobat en representar el paisatge com a motiu d’introspecció humana. Realista com és, la seva inspiració neix dels constants canvis de la natura, que a ell li serveixen en primer lloc per a descriure el que veu, però que en el fons són oportunitats per a mirar d’entendre com som les persones que actuem en aquest escenari de formes i colors.

El mar i la muntanya, els verds i els vermells dels sòls que germinen o es preparen per a fer-ho, els camps de blat que agita el vent, les oliveres que són fites d’un camí de progrés, els cels vastíssims que amb les seves clarors estableixen sensacions d’espiritualitat, les hores fosques que imposen reflexions de rectificació en relació als errors comesos, els gira-sols i les roselles, els ametllers en flor, els pobles amb la torre elevada de l’església a manera de far que guia, els xiprers a una banda de la carretera que ens avisen que tot s’acaba... Vet aquí, manifestat en paraules que per força es queden curtes davant de les formes de dir que ens ofereix Toni Cassany, una mostra de la molt destacada paleta del pintor.

Els seus quadres exhibeixen la natura en plena ufana, amb verds que són un cant a la vida que contínuament es renova, blancs que transmeten puresa i delicadesa, daurats que són sinònims de riquesa, blaus que expressen ànsies d’elevació i vermells que remeten a la lluita sovint violenta per no sucumbir, però també hi detectem la presència humana, que se’ns presenta ben integrada, com pertoca a una coexistència intel·ligent a la que hem de tendir.

En aquests trenta anys de pintura que ara celebra, Toni Cassany ha encertat a construir una personalitat artística pròpia, tot aprofitant la seva passió per les essències del paisatge, que ha canalitzat dins d’un postimpressionisme d’arrels naturistes que ha donat lloc a una depurada i altament sensible dicció. Profundament sincer, s’explica amb una ajustada eficàcia que, a la vegada que informa, commou.

Algunes d’aquestes obres que es podran veure a la Sala Rusiñol, formen part del seu darrer llibre "Toni Cassany, 30 anys de pintura" que es presenta el dia 3 de novembre a les 19.30 h de la mà del seu autor David Pagès i Cassú.

Et poden
Interessar
...