Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

La Destil·leria inaugura la nova exposició de Jordi Prat Pons

La Destil·leria inaugura la nova exposició de Jordi Prat Pons
bonart mataró - 09/11/17

La Destil·leria acull l’exposició de Jordi Prat Pons ClassX, collage elevat a la màxima categoria. Prat fa un tribut als pintors i als objectes clàssics amb obres d’una execució brillant en què agafa el collage i el reinventa servint-se de suports molts diversos. Lli, fusta, o papyrus són alguns dels materials que formen part del relat de «ClassX», una exposició on trobareu peces amb gust de pop art i postimpressionisme. La inauguració tindrà lloc l’11 de novembre a les 19.30 h.

Parlar de la trajectòria de Jordi Prats és parlar de la tècnica del collage, però intentar descriure una obra ingent i de gran qualitat i matisos només amb aquest apel·latiu seria reduccionista. Prat s’apropa de manera conceptual a l’hiperrealisme més radical, i ho fa recuperant objectes quotidians. A partir de trossos de cartells pòsters i diaris, crea un univers de textures infinites que doten les seves peces d’una contemporaneïtat espectacular que contrasta amb el seu relat de fons: els clàssics. Un altre tret característic de l’artista és la seva voluntat de dignificar objectes i icones en desús, com una sèrie de cartells de publicitat dels anys 50 i 60.

L’escola americana de postguerra i també el pop art i el postimpressionisme són presents a la seva obra, però Prat camina sempre a la recerca d’un estil propi i singular. Tal com descriu Víctor Lope al web de l’artista «It is possible to see a turn towards pop art, but the absence in his works of any criticism to the mass market and to the uncontrolled consumption, indicates that the path followed is another».

 
canal-mnactec-180-180JP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1