FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Creadors contemporanis" a Canals museu-galeria

bonart sant cugat del vallès - 09/11/17
220317_Verdu_Bonart-180x180Nial nou-180x178
Del 17 de novembre de 2017 al 30 de gener de 2018 Canals museu-galeria presenta Creadors contemporanis que s'inaugura el dia 17 de novembre a les 18 h.

Per finalitzar l'any, a Canals museu-galeria hem preparat una mostra col·lectiva de 12 artistes que tenen en comú una certa figuració en la seva praxi artística, ja que en les seves peces és evident la referència a la realitat, tot i que en alguns casos és molt subtil.

Josep Canals, Jaume Carbonell, Teresa Farrés, Domènec Fita, Gómez Gámez, Grau-Garriga, Ramon Herreros, Conxa Ibáñez, Jaume Muxart, Ràfols- Casamada, M. Assumpció Raventós i Amèlia Riera són els artistes de diferents generacions escollits, per participar en el diàleg de confrontació de la figuració contemporània del segle XXI.

Les figures de Carbonell, fins als esquemàtics dibuixos de Ràfols-Casamada ens permeten endinsar-nos en tot un món que, partint de la realitat, l'artista transforma en la seva visió personal, creant amb la seva praxi allò que anomenen estil artístic.

Josep Canals. Pintor, escultor, la seva pintura és gestual i les seves escultures simbolistes centrades en la figura humana.

Jaume Carbonell. Descobreix la lluminositat i els trets en comú de les civilitzacions de la Mediterrània que va saber reflectir amb mestria. Creà un llenguatge propi, fresc i optimista que empra per narrar escenes quotidianes.

Teresa Farrés. Ha destacat sobretot com a pedagoga, essent la primera dona que impartí classes d'art a Sant Cugat. Centra la seva obra en el camp de la figuració lírica, representant el paisatge, la figura i el bodegó com a temes principals.

Domènec Fita. Les seves creacions destaquen per la magna heterogènia en l'ús de tècniques i materials, essent constant el seu esperit innovador. És un dels noms propis de l'art contemporani català. A Girona es fan actualment diferents exposicions amb motiu dels seus 90 anys

Alfonso Gómez Gámez. La seva pintura es pot situar dins el classicisme, presentant unes natures mortes de petits objectes que converteix i sintetitza amb colors uniformes, una composició escrupolosa i una càrrega d'admirable sensibilitat.

Grau-Garriga. A més del seu treball amb matèria tèxtil, les obres exposades són pintures i dibuixos, treballant molt collage i l'assemblatge, on el tèxtil hi té un paper destacat.

Ramón Herreros. La seva pintura és marcada pel simbolisme que evoluciona cap a la figuració de manera pausada però constant.

Conxa Ibáñez. Una visió neta i tranquil·la de la natura, cerca el concepte essencial de la seva obra, amb colors purs i nítids.

Jaume Muxart. Pintor amb projecció nacional i internacional amb una obra amb molta força de color en que la textura i la forma tenen molta importància.

Albert Ràfols-Casamada. Poeta i pintor. Ha estat un dels artistes contemporanis més significatius i polifacètics. Treballa l'expressionisme abstracte, en una recerca cromàtica de gran coherència.

Maria Assumpció Raventós. Pertany al grup d'artistes que han estat pioners en la tècnica del tapís. La seva obra ha evolucionat cap a un informalisme d'harmonies austeres però delicades.

Amèlia Riera. Ha treballat el dibuix, la pintura i el gravat. És una de les creadores catalanes més importants dins l'art neosurrealista molt personal, creant uns mons onírics i astrals.

A la imatge, obra de Domènec Fita.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat