MG_Bonart-1280x150p

Exposicions

Àmbit Galeria d’Art exposa “El origen de la materia” de German Consetti

Àmbit Galeria d’Art exposa “El origen de la materia” de German Consetti
bonart barcelona - 19/11/17
El origen de la materia s’inaugura el 25 de novembre a les 12 del migdia a l’espai ALTELL de la galeria, amb un vermut patrocinat per Vermuts Miró i es pot visitar fins al 13 de gener de 2018. Es tracta de la primera vegada que l’artista argentí, German Consetti, instal·lat a Barcelona des de l’any 2000, exposa individualment a la galeria.

Amb aquesta exposició la galeria vol donar veu a l’obra d’un artista prometedor que ha trobat la seva expressió més ferma en la senzillesa dels seus materials: el metall, la fusta i el fang. L’exposició inclou obra recent de l’artista juntament amb treballs anteriors que simbolitzen la forma i el principi amb els quals Consetti condueix la seva recerca artística des de l’origen de la matèria. En el text que acompanya el catàleg de l’exposició, Bernat Puigdollers recorre els orígens de la vocació escultòrica de l’artista, on es troben arrelats els seus referents artístics i el seu interès pels materials humils, desgastats, vells, i pel treball manual. En la seva obra es pot identificar un eix central en l’autoconeixement i en l’ús de l’art com a instrument catàrtic i terapèutic.

En l’obra de Consetti hi ha freqüents referències a la figura humana, un treball de formes intuïdes, que fuig de la perfecció tècnica racional i que posa l’accent sobre la intensitat emotiva de la imperfecció. Destaca també el caràcter ritual de l’obra de Consetti, derivat del seu profund interès per temes universals que han anat generant ritus i creences: el viatge, la mort, l’ésser humà, la vida. Consetti recupera així el rol de l’objecte i de l’art com a element transcendent de connexió amb el desconegut.

“Consetti busca l’espiritualitat en allò humà, allò terrenal, d’aquí el caràcter visceral de la seva obra, lleugerament agressiva. Així ho testifiquen les petjades de l’eina en la fusta, els dits marcats en el fang, però també la rigidesa de les seves figures, arrelades a la terra com a antenes transmissores d’energia: l’home com a connector entre allò terrenal i allò diví.”
La-Galeria-201602-recursNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...