banner-elscatala-817x88px
La Fundació Mies van der Rohe presenta la intervenció \

Notícies

La Fundació Mies van der Rohe presenta la intervenció "mies missing materiality"

bonart barcelona - 20/11/17
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
La Fundació Mies van der Rohe convida periòdicament a artistes i arquitectes a provocar noves mirades i reflexions mitjançant les seves intervencions al Pavelló, potenciant-lo com a espai d'inspiració i experimentació per a la creació artística i arquitectònica més innovadora. Després de SANAA, Jeff Wall, Ai Wei Wei, Enric Miralles, Andrés Jaque o Antoni Muntadas entre d'altres, aquest any els arquitectes Anna & Eugeni Bach han estat els encarregats de transformar el Pavelló Mies van der Rohe amb el seu projecte "mies missing materiality". La proposta converteix el Pavelló en una maqueta, amb totes les seves superfícies limitades a un únic material blanc que evidencia el paper representatiu de l'obra; tant el de l'original, com el de la reconstrucció. El Pavelló es converteix durant onze dies, en la maqueta a escala 1:1 d el pavelló temporal més longeu de l'arquitectura moderna. El reconegut arquitecte i acadèmic Juhanni Pallasmaa ha definit la intervenció com "una proposta extraordinària que generarà moltes converses: un projecte excepcional i ric en associacions, records, referències i referències creuades.
"El dia 8 de novembre el Pavelló va començara perdre la seva materialitati a poc a poc s'ha anat convertint en una maqueta a través d'un procés de muntatge en elquè s'hi han col·locat vinils blancs. Des d'una plataforma situada a l'esplanada del Pavelló, els visitants han pogut ser espectadors del procés de transformació que ha culminat el16 de novembre, quan ha aparegut tot completament blanc. La inauguració va estar precedida de la celebració d'una taula rodona entre els arquitectes autors de la intervenció, Anna i Eugeni Bach, junt amb María Langarita (guardonada com Arquitecte Emergentdel Premi d'Arquitectura contemporània de la UE –Premi Mies van der Rohe 2013), i Carlos Quintáns (Lleó d'or a La Biennale di Venezia 2016), en la que els participants han debatut sobre la importància de la materialitat davant d'un públic format per més de cent assistents. En paraules d'Ivan Blasi, comissari de premis i programes de la Fundació Mies van der Rohe "és una oportunitat única a la vida de veure el Pavelló en un altre estat i pensar sobre el paper que juguen els materials. El Pavelló no pot ser un objecte inert, la seva reconstrucció portava implícita la seva contínua transformació."
Anna Ramos, directora de la Fundació Mies van der Rohe ha afirmat que "les intervencions artístiques aporten l'estímul de la reflexió crítica i la generació de relectures del Pavelló, potenciant-lo com a espai d'inspiració i experimentació per a la creació artística i arquitectònica més innovadora"
El dia 27 de novembre es clourà la intervenció amb la retirada dels vinils blancs que durant uns dies han cobert el Pavelló Mies van der Rohe.

Foto Adrià Goula.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells