BannerFCC_Bonart
\

Exposicions

"La Verema dels 80" al Museu del Suro

bonart palafrugell - 20/11/17
BONART-180x180-SADELa-Galeria-201602-recurs
Fins al 26 de novembre del 2017 es pot visitar l'exposició "La Verema dels 80. Una Emigració Civilitzada" al Museu del Suro de Palafrugell.
Aquesta exposició, que va ser realitzada per Jordi Mestre i Vergés (Girona, 1.953) amb els textos de Xavier Martí Ylla, mostra el treball periodístic que es va publicar l'any 1983 a el diari El Periódico i que és resultat del treball periodístic realitzat durant tres dècades, quan el desplaçament dels treballadors temporers a la verema francesa era un fet habitual cada tardor. Trenta anys després, aquell reportatge ha adquirit una nova dimensió que justifica una recuperació molt més completa de l'original.
Jordi Mestre té una llarga trajectòria com a fotògraf, i és professor que ha exercit en tots els àmbits: el fotoperiodisme, la conservació i restauració de fotografia antiga, la fotografia científica, arqueològica, publicitària i de viatges, i també a la divulgació.
Per altra part, el Museu del Suro mostra l'exposició permanent "Cork in progress" en la que proposa al visitant un tastet destil·lat de boscos d'alzines sureres, de suro, de la seva transformació artesanal i industrial en objectes diversos i a través de l'audiovisual "Miquel Vincke i Meyer, una història excepcional", l'espectacular història de què va ser la fàbrica surera més gran de l'estat espanyol i una de les més importants del món.

Et poden
Interessar
...