banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

ACVic presenta una exposició que reivindica l'art participatiu

ACVic presenta una exposició que reivindica l\'art participatiu
bonart vic - 22/11/17
ACVic Centre d'Arts Contemporànies inaugura el dia 24 de novembre del 2017 l'exposició Sota l'ombra de la participació, vinculada al projecte europeu Participatory Art for Invisible Communities (PAIC), que dóna veu a les comunitats aïllades i en reivindica la seva identitat. L'exposició recull l'art d'artistes locals i estrangers relacionats amb el projecte PAIC i "en mostra els treballs realitzats a partir de dinàmiques de participació lligades a l'art", com explica Ramon Parramon, director artístic d'ACVic.
La sala lateral acollirà Identitats-Visibilitat, on es podrà veure el resultat dels tallers duts a terme al voltant del tema de la identitat sota la direcció dels artistes Jordi Lafon, Sonja Vuk i Line Sandvad Mengers, amb la col·laboració de Lucía Royo. Als tallers, hi han participat usuaris d'entitats com l'Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO), Aurora Gestió de Projectes Socials, Casal Mossèn Josep Guiteras, Centre Obert de Vic i Creu Roja.
A la sala central es podrà visitar l'altra part de l'exposició que consisteix en projectes d'artistes diferents relacionats amb el projecte PAIC i que sorgeixen de pràctiques artístiques amb mecanismes de participació: Project DIY (2005), del col·lectiu BridA, format per Tom Kerševan, Sendi Mango i Jurij Pavlic; Zorro Project (2006), de Sonja Vuk; Mon Unité Mobile (2008), del mataroní Domènec; i The Answer (2016), de Line Sandvad Mengers.
També es podrà visitar el resultat de la proposta Tela per fer (2017), impulsada per Biel Barnils, Jordi Lafon i Juan Carlos Moreno, una iniciativa amb el suport de l'ANC Vic que va lliurar banderes desgastades als artistes perquè aquests les poguessin fer arribar a les persones encarregades de transformar-les en una peça artística.
A la imatge, mural que van crear a ACVic usuaris del Centre Obert de Dia de Vic. Foto: ACVic Centre d'Arts Contemporànies.
Nial nou-180x178Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88