benedormiens_Àlvar_suñol_2

Exposicions

"Sota l’ombra de la participació", nova exposició a l’ACVIC

bonart Vic - 23/11/17
\
Emociona't_Banner_180x178_1180x180-1
L’ACVIC Centre d’Arts Contemporànies de Vic inaugura l’exposició Sota l’ombra de la participació, el 24 de novembre a les 7 de la tarda, que es pot veure fins al 7 de gener de 2018.

En l’àmbit de l’art des de fa temps es despleguen una sèrie de pràctiques artístiques que incorporen metodologies i mecanismes de participació. Un tipus de pràctiques que es troben a mig camí entre l’activació i motivació de nous públics, el desplegament de dinàmiques col·laboratives, l’experimentació artística en la construcció de nous espais socials, la democratització de les pràctiques culturals, la cerca de nous àmbits per articular projectes, el desmantellament de la disciplina artística, la necessitat i les ganes de treballar amb gent, la voluntat de fer una tasca educadora i socialitzadora de l’art, la incorporació d’elements lúdics i dinamitzadors, la construcció d’un art socialment compromès, la recerca d’una utilitat justificada, o d’altres formes d’estimulació ciutadana que, en l’especificitat de cada projecte, es defineixen i es despleguen, tot incrementant les múltiples definicions de l’art des de la participació.

Sota l’ombra de a participació és una exposició vinculada al projecte PAIC Participatory Art for Invisible Communities. Els artistes que hi participen han pres part en alguns dels seus processos, tot i que una part dels treballs que s’hi presenten han estat realitzats prèviament i en altres contextos. PAIC és un projecte europeu de caràcter transdisciplinari que es fonamenta en metodologies que combinen les pràctiques artístiques amb la participació col·lectiva de persones que habiten en cadascun dels llocs en que es desenvolupa. Té com a missió promoure elements que facin visibles les identitats culturals en contextos aïllats o invisibilitzats.

A PAIC es combina la recerca i l’activació de processos amb accions a curt i mig termini, en les que hi participen agents locals (persones o entitats diverses), artistes (que formen part del context local i convidats externs), els socis impulsors (dels quatre països involucrats) i institucions col·laboradores (vinculades al territori). Els impulsors de PAIC són Irena Sertic d’Omnimedia (Croàcia), Kristina Elisabeth Steinbock de Søro Kunstmuseum (Dinamarca), Peter Purg de la University of Nova Gorica (Eslovènia) i Ramon Parramon d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies. El projecte està cofinançat pel programa Europa Creativa de la Unió Europea.

Et poden
Interessar
...

benedormiens_Àlvar_suñol_2