BannerFCC_Bonart

Exposicions

Una exposició recrea el món de Palau i Fabre al Palau Robert

Una exposició recrea el món de Palau i Fabre al Palau Robert
AA-bonart qLa-Galeria-201602-recurs
bonart - barcelona - 23/11/17
La mostra “Jo soc el meu propi experiment. Tretze lectures dels Poemes de l’Alquimista de Josep Palau i Fabre”, comissariada per Julià Guillamon, es pot visitar del 30 de novembre al 2 d’abril de 2018, a la Sala 4 del Palau Robert.

El director general de Difusió, Ignasi Genovès, inaugurarà l’exposició el 29 de novembre, a les 19 hores. També hi intervindran el president de la Fundació Palau, Joan Noves; la directora de la Fundació, Maria Choya, i el comissari Julià Guillamon.

En aquesta exposició, que es va presentar el 18 de maig a Caldes d’Estrac, creadors de diversos àmbits interpreten alguns dels poemes més destacats del llibre Poemes de l’Alquimista, publicat per primer cop clandestinament el 1952, considerat una de les obres més importants de Josep Palau i Fabre i un dels llibres de poesia en català més coneguts i reeditats.

Els artistes que interpreten els conceptes transcendents o paradoxals dels poemes de Palau i Fabre són Ignasi Aballí, Arnal Ballester, Enric Farrés Duran, Laura Ginés, Llamazares-Pomés, Maria Padró i Morrosko Vila-San-Juan. Han col·laborat també en el projecte els poetes Carles Rabassa, Núria Martínez-Vernís i Josep Pedrals. El disseny de la gràfica és d’Albert Planas i de l’espai expositiu, el despatx d’arquitectes Llamazares-Pomés.

El 17 de gener s’inaugura l’exposició “Palau mira Picasso” a l’edifici Can Serra de la Diputació de Barcelona , prop del Palau Robert, una altra de les iniciatives de la celebració del centenari del naixement del poeta. Una mostra que aplega tot un seguit de fotografies fetes per Palau seguint les petjades de Picasso: llocs on va viure i tallers on va treballar. S’hi inclouen algunes de les fotografies que el poeta va fer a Picasso i la seva darrera esposa, Jacqueline, el 22 d’abril de 1964,  com també documents que testimonien l’estudi rigorós que va fer Palau i Fabre de la vida i l’obra de l’artista malagueny.

Aquestes dues exposicions formen part del programa d’actes de l’Any Palau i Fabre en el centenari del seu naixement i nou anys després de la seva mort.

L’Any Palau i Fabre, que té com a comissari Manuel Guerrero, pretén donar a conèixer i estudiar l’obra i la personalitat del poeta, tot valorant el conjunt i la diversitat de la seva producció. L’organitzen la Generalitat de Catalunya (Institució de les Lletres Catalanes), la Fundació Palau, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, amb el suport de la Fundació Banc de Sabadell i la col·laboració de diverses institucions i empreses col·laboradores.

https://www.fundaciopalau.cat/

Et poden
Interessar
...