banner-elscatala-817x88px
“Alamà. #ClásicosDesollados” a Can Framis de la Fundació Vila Casas

Exposicions

“Alamà. #ClásicosDesollados” a Can Framis de la Fundació Vila Casas

bonart barcelona - 24/11/17
Nial nou-180x178Baner_Viladot_Bonart_360x356
“Alamà. #ClásicosDesollados” es pot veure fins al 21 de gener del 2018 a Can Framis de la Fundació Vila Casas de Barcelona.

Can Framis, de la Fundació Vila Casas, presenta el treball de Jordi Díaz Alamà titulat #ClásicosDesollados. Alamà (Granollers, 1986) és el guanyador del Premi de Pintura 2016 de la Fundació Vila Casas, i en aquesta mostra individual fa una reinterpretació de la història de la pintura. Alamà, un dels artistes joves amb més projecció del nostre país, camina sobre l’abisme del que ja està pintat per alliberar elements i construir un homenatge als seus autors. La recuperació dels clàssics, el virtuosisme o la preocupació per la qualitat de la informació pictòrica present en les seves obres són alguns del temes principals de la seva pintura.
Aquesta complexa col·lecció d’estudis o de “divertimentos” –en paraules de l’artista– parteix d’una meticulosa selecció d’obres clàssiques com a teló de fons, incloent, entre d’altres, obres de Velázquez, Goya, Géricault, Friedrich, Manet o Degas. Se li arrabassa la serenitat –imposada pel costum i la passivitat comuna– i se’ns recorda que són objectes sorprenents i vius.
Com assenyala Albert Font: “En aquest estat d’equilibri, mitjançant la desfiguració i l’esborrallament, sent alhora creador i destructor de l’objecte artístic, amb l’ull fixat en un camí tens i amenaçant, veiem com Alamà ens parla de problemes de l’actualitat mitjançant personatges i escenes del cànon.”

A la imatge, detall d'El telón de Francia, 2017, Homenatge a Velázquez: La reina Isabel de França a cavall. Tècnica mixta sobre fusta.114x100 cm.

Et poden
Interessar
...

728x90