FCC-Segell-banner4

Notícies

El periple d’adoptar un nen a Rússia guanya el Premi DocField de fotollibres

bonart barcelona - 28/11/17
Banner-Resonancias-180x180px_v1-catBaner_Esteva_Bonart_360x356
L'autor madrileny Víctor Casas és el guanyador de la IV edició del premi DOCfield Dummy Award Fundació Banc Sabadell de Fotollibre, amb el treball titulat MAD.RUS.22/08, que narra el seu viatge, juntament amb la seva dona, per anar a recollir a si fill adoptiu en un orfenat rus.

El jurat del premi, format per Jesús Micó, teòric, professor i comissari independent, Irene Mendoza, directora artística a Foto Colectania, Ramon Reverté, editor i director creatiu d'Editorial RM, i Arcángela Regis, fotògrafa, dissenyadora gràfica i impressora, va destacar “l’encertada posada en pàgina del treball", així com "la coherència temàtica i gràfica, amb cert aspecte aspre, com la burocràcia, i al mateix temps subtil i delicat". El jurat va concloure que MAD.RUS.22/08 és "un relat poètic i suggeridor, el·líptic i no críptic".

A més, el jurat va fer una menció especial al fotollibre You never told me at your time in prison, de l'autor iranià Schore Mehrdju.

El premi, que consisteix en la impressió d'un fotollibre d'edició limitada valorat en 3.000 euros, es va lliurar el 24 de novembre a Foto Colectania. Aquest any el premi ha rebut 45 maquetes, 20 de les quals van passar a la final, inscrites en la temàtica de DOCfield Barcelona 2017, el viatge.

Les maquetes dels 20 fotollibres finalistes del premi estan exposades a l'espai biblioteca de Foto Colectania (Passeig de Picasso, 14) fins el proper 17 de desembre.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner