banner-elscatala-817x88px
Diversos material pedagògics articulen “Margen de juego” d’Andrea Canepa

Exposicions

Diversos material pedagògics articulen “Margen de juego” d’Andrea Canepa

bonart valència - 29/11/17
Banner-Resonancias-180x180px_v1-catImpremta Pages - banner-180x178
La galeria valenciana Rosa Santos inaugura, el dia 1 de desembre a les 8 del vespre, Margen de Juego, una nova proposta expositiva de l’artista Andrea Canepa. Canepa traça un recorregut d'anada i tornada al voltant d'una mateixa idea presentada en dos projectes: Anschauung i Until it lives in the muscle.

El primer, Anschauung, compta amb tres components –una instal·lació, una projecció de diapositives i unes teles/quadres– i gira entorn als experiments en educació inicial i la seva relació amb l'art modern. Canepa rastreja aquest nexe a partir de materials pedagògics de mitjan s. XIX i principis del s. XX (Friedrich Fröbel, creador de l'Kindergarten, Maria Montessori, els blocs lògics de Zoltán Pál Dienes, etc.), concebuts per estimular el pensament abstracte en la infància mitjançant la seva manipulació –en aquest context, el terme alemany Anschauung es refereix a un aprenentatge via l'exploració d'objectes­­–.

Aquesta primera trajectòria va de l'experiència, tan sensorial com perceptiva, a les abstraccions, dels conceptes als codis. La segona trajectòria, en canvi, segueix el camí invers, del codi abstracte a l'experiència corporal.

És el cas del vídeo Until it lives in the muscle, pel qual Canepa crea una sèrie de plataformes basades en formes i gràfics del sistema d’anotació coreogràfica ideat pel pioner de la dansa moderna Rudolf von Laban. Per les seves característiques formals, aquestes plataformes evoquen l'abstracció geomètrica i als materials pedagògics esmentats en Anschauung. Per la seva disposició recorden a un tauler de jocs (a mig camí entre l’Enredos i el Backgammon) i per la seva funció són simultàniament un escenari i un guió escènic, ja que donen una pauta d’una sèrie d'exercicis d'improvisació de dansa de tres ballarins, que s'executen sobre aquests taulers.

Et poden
Interessar
...

817x68