BONART_1280x150

Exposicions

Connexions XIV "La il·lusió i la por" de Chema López

Connexions XIV \
bonart madrid - 29/11/17
El Museu ABC presenta, del 20 de desembre de 2017 l'1 d'abril de 2018, Connexions XIV "La il·lusió i la por" de Chema López.
L'artista reflexiona sobre l'art i la subjectivitat en aquesta exposició, que és un estudi sobre les mil lectures i interpretacions que s'obtenen d'una sola imatge. La mostra protagonitzarà Connexions XIV, la nova edició del programa posat en marxa per Museu ABC i Fundació Banc Santander per contribuir al desenvolupament i la difusió de l'art contemporani.
"Per aquesta exposició, Chema López (Albacete, 1969) s'ha involucrat en un dels seus més complexos i densos projectes a nivell argumental, on l'espectador ha de comparar el que coneix i la informació que maneja amb fragments dispersos d'altres relats, en principi incompatibles entre si, després de l'esperança de donar sentit a un recorregut embastat narrativament. Es tracta, doncs, d'encaixar les peces i que cadascú obtingui un desenllaç propi", explica Óscar Alonso Molina, comissari de la mostra.
El treball de l'artista fa referència a la fotografia, la fotocòpia o escenes cinematogrà ques, prestant també atenció a les marques que pateixen en ser projectades o a través de processos d'impressió fotomecànica (negatius, positivats, impressions, multicopiat).
La peça principal, realitzada expressament per a la mostra, és un dibuix exposat en horitzontal sobre una taula de nou metres de longitud, ordenat a manera de galerades i format per dotze peces de 100 x 70 cm cadascuna. Un llibre ctici que dóna títol a l'exposició -La il·lusió i la por-, en el qual es barregen fotogrames i diàlegs de L'esquer amb cites i il·lustracions del llibre de Gombrich, prestant-se a una interpretació oberta.
"A l'àrea d'interès de Chema López entren imatges de tota naturalesa: des de les resultants de escanejats o raigs X a les produïdes mitjançant antics mètodes de revelat, qüestionant els límits i la naturalesa de la imatge gurativa pictòrica. Preguntes que al seu dia va posar sobre la taula el gran referent d'aquest corrent artístic, Gerhard Richter", explica Alonso Molina.
banner-oro-180x180-geneGC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1