FCC-Segell-banner4
Connexions XIV \

Exposicions

Connexions XIV "La il·lusió i la por" de Chema López

bonart madrid - 29/11/17
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner_SantiMoix_Bonart_180x180


El Museu ABC presenta, del 20 de desembre de 2017 l'1 d'abril de 2018, Connexions XIV "La il·lusió i la por" de Chema López.

L'artista reflexiona sobre l'art i la subjectivitat en aquesta exposició, que és un estudi sobre les mil lectures i interpretacions que s'obtenen d'una sola imatge. La mostra protagonitzarà Connexions XIV, la nova edició del programa posat en marxa per Museu ABC i Fundació Banc Santander per contribuir al desenvolupament i la difusió de l'art contemporani.


"Per aquesta exposició, Chema López (Albacete, 1969) s'ha involucrat en un dels seus més complexos i densos projectes a nivell argumental, on l'espectador ha de comparar el que coneix i la informació que maneja amb fragments dispersos d'altres relats, en principi incompatibles entre si, després de l'esperança de donar sentit a un recorregut embastat narrativament. Es tracta, doncs, d'encaixar les peces i que cadascú obtingui un desenllaç propi", explica Óscar Alonso Molina, comissari de la mostra.


El treball de l'artista fa referència a la fotografia, la fotocòpia o escenes cinematogrà ques, prestant també atenció a les marques que pateixen en ser projectades o a través de processos d'impressió fotomecànica (negatius, positivats, impressions, multicopiat).


La peça principal, realitzada expressament per a la mostra, és un dibuix exposat en horitzontal sobre una taula de nou metres de longitud, ordenat a manera de galerades i format per dotze peces de 100 x 70 cm cadascuna. Un llibre ctici que dóna títol a l'exposició -La il·lusió i la por-, en el qual es barregen fotogrames i diàlegs de L'esquer amb cites i il·lustracions del llibre de Gombrich, prestant-se a una interpretació oberta.


"A l'àrea d'interès de Chema López entren imatges de tota naturalesa: des de les resultants de escanejats o raigs X a les produïdes mitjançant antics mètodes de revelat, qüestionant els límits i la naturalesa de la imatge gurativa pictòrica. Preguntes que al seu dia va posar sobre la taula el gran referent d'aquest corrent artístic, Gerhard Richter", explica Alonso Molina.


Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021