FCC-Segell-banner4
Premis de la Biennal Internacional de cartellisme Terras Gauda

Convocatòries

Premis de la Biennal Internacional de cartellisme Terras Gauda

bonart vigo - 29/11/17
Eude, genericBaner_ProustMarsans_Bonart_360x356
L'estudi portuguès United By, dirigit per Miguel Palmeiro, ha obtingut el 1r Premi de la Biennal Internacional de Cartellisme Terras Gauda - Concurs Francesc Mantecón, dotat amb 10.000 euros en metàl·lic. El cartell serà imatge del Celler en els propers dos anys. Palmeiro, guardonat amb el Premi Nacional de Disseny de Portugal el 2009, va fundar en 2010 United By, radicat a Porto.

Aquest estudi multidisciplinari ha obtingut diversos reconeixements tant al seu país com a nivell internacional, entre els quals cal citar l'EU Prize for Cultural Heritage Europa Nostra Award 2017, el Premi de Disseny Digital al BID 12 o el guardó al Museu Portuguès de l'Any 2016.

El 1r Accèssit ha recaigut en la polonesa Monika Prus, que recull així el testimoni dels seus compatriotes guanyadores de les dues edicions anteriors. El 2n Accèssit ha correspost a un altre artista gràfic portuguès, João Machado. Natural de Coimbra, Machado es forma en el camp de l'escultura, però és en el disseny gràfic on ha obtingut reconeixement internacional, amb guardons com el Premi d'Excel·lència Icograda el 1999 i la seva nominació a l'Graphis Design Màster. La seva obra, vastíssima, també abasta el disseny editorial, la il·lustració i la filatèlia.

Finalment, la Menció Especial ha distingit un cartell del de Jerez Fernando Pinteño, que ja havia aconseguit la condició de finalista en l'edició de 2015 de la Biennal. Cada un d'aquests tres premis està valorat en 2.000 euros. Cellers Terras Gauda ha repartit, en total, 16.000 euros en premis en metàl·lic en una cerimònia celebrada el 24 de novembre a l'Estació Marítima de Vigo.Els quatre cartells premiats formen part dels 40 finalistes seleccionats pel jurat en la reunió del passat 27 d'octubre, procedents d'Andorra, Polònia, Itàlia, Alemanya, Israel, Hong Kong, Taiwan, Estònia, Eslovàquia, Estats Units, Romania, Suïssa , Portugal i Espanya. Pepe Gimeno, dissenyador gràfic i tipogràfic, ha estat el professional de referència del jurat, que ha valorat els 1.568 originals de 62 països que han participat a la Biennal.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner