Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Exposicions

El fotògraf Lluís Estopiñan presenta records esborrats

El fotògraf Lluís Estopiñan presenta records esborrats
bonart granollers - 11/12/17
El Museu de Granollers, carrer d'Anselm Clavé 40-42, presenta del 14 de desembre al 25 de febrer de 2018 l'exposició individual de Lluís Estopiñan La llum que et va tocar.

La mostra reuneix diverses sèries en què Lluís Estopiñan ha dedicat a fer aflorar en imatges allò que es resisteix a ser mostrat: el pas del temps.  El seu treball ha esdevingut una elaborada reflexió sobre la memòria, la identitat; a través de la pintura, el seu mitjà d’expressió primordial, que posa sovint en diàleg amb la imatge fotogràfica.

"Disclosed Memory" és un projecte que gira al voltant del poder evocador de les fotografies de temps passats, dels moments emotius que contenen, però també de la seva fragilitat física, i estableix un paralelisme amb la nostra memoria. Som la nostra memòria i la memòria que tenen els altres de nosaltres.

"Lost Memory" parteix d’antigues plaques fotogràfiques degradadesper investigar el concepte de la memòria perduda o de la pèrdua de la memòria. Les zones més afectades pel pas del temps i la manca de cura han esborrat totalment la imatge, i tenen interessants qualitats texturals i pictòriques.

"Hidden Memory" són pàgines d’àlbums de fotos amb restes de fotos arrancades, peus de foto sense foto... són fotografiades amb la seva càrrega d’absència i estètica pictòrica. Aquestes fotografies argèntiques serveixen per elaborar en cianotípia sobre papers delicats i fràgils uns fons de rastres com de cràters de la memòria.

"Missing Memory" sorgeix de la il.lusió d’una vella càmera Contax acabada de comprar per internet i una tarda compartida de fotografies i retrats a Montjuïc i la decepció, en revelar el carret, d’haver perdut les fotografies per un defecte de la càmera.

A la imatge, obra de Lluís Estopiñan de la sèrie "Hidden Memory".
180x180CATGC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...