BannerFCC_Bonart

Certàmens

Barcelona prepara la quarta edició de la Fira d'Art Modern i Antic (FAMA)

bonart barcelona - 21/01/18
BONART-180x180-SADENial nou-180x178
La Fira d'Art Modern i Antic de Barcelona (FAMA) arriba a la seva quarta edició convertida en una excel·lent plataforma d'art i en cita obligada per a antiquaris, galeristes i professionals del sector. Les tres últimes convocatòries han estat un èxit i han constatat la bona acollida del sector des que es va recuperar. En aquesta ocasió tornarà a comptar amb la presència de reconeguts galeristes de l'Estat com Palau Antiguitats, David Cervelló, Carles Teixidó, Gothsland, la galeria de Madrid, Jorge Juan, o Lorenart entre d'altres. També s'ha convidat a la Fundació Fran Daurel de Barcelona. Un dels altres objectius d'aquesta quarta edició serà potenciar les activitats complementàries per dotar de més valor al certamen.

En concret, es presentarà el llibre "Patrimoni i Memòria" de l'artista Joan Pere Viladecans. En aquesta obra, Viladecans mostra el seu procés creatiu que arrenca el 2007 amb diferents pintures algunes de les quals les ha fet en exclusiva per a aquest llibre. Altres de les activitats destacades seran la conferència del prestigiós historiador portuguès, Luís Filipe Thomaz sobre cartografia en època de descobriments i la que ha preparat l'Associació per l'Estudi del Moble que estarà vinculada a la restauració de l'Oratori Gener dissenyat i construït per Joan Busquets.

La fira se celebrarà del 28 de febrer al 4 de març a les Reials Drassanes que tornaran a acollir prop d'un miler de peces de mobiliari, pintura, escultura, joieria i ceràmica que presentaran els trenta expositors que es preveuen que assistiran a FAMA. En aquest sentit, la directora de la fira, Macarena Masip, ha destacat que "l'increment de vendes ha anat creixent cada any, especialment en l'última edició que augment prop del 30% respecte al 2016".

La mostra, organitzada per Vima Events amb la col·laboració del Gremi d'Antiquaris de Catalunya, ocuparà uns 2000m2 i va dirigida a un públic heterogeni: des dels principals col·leccionistes de tot Espanya i Europa, fins a gent sense possibilitats d'adquirir grans peces però amb interès per conèixer-les i valorar-les, passant per gent jove a la qual li agrada l'art i les antiguitats.

La fira ha estat un èxit en les tres últimes edicions amb més de 7.000 visitants que han gaudit de noms com Pablo Picasso, Joan Miró, Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Modest Urgell, Joaquim Torres Garcia, Antoni Tàpies, Jaume Plensa, o Miquel Barceló així com uns miralls de l'època de Lluís XIV considerats com un dels millors miralls francesos d'aquest període o sis pintures de l'escola mallorquina del segle XVIII, amb escenes de la Bíblia amb un estat de conservació excepcional entre altres peces.

Et poden
Interessar
...