FCC-Segell-banner4
Surt el número de gener i febrer de la “Revista de Girona”

Biblioteca

Surt el número de gener i febrer de la “Revista de Girona”

bonart girona - 25/01/18
Eude, genericBaner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
Ja és al carrer el nou número de la Revista de Girona, el corresponent als mesos de gener i febrer, amb la història de l’aeroport de Girona com a un dels temes principals, coincidint amb la celebració del cinquantè aniversari de la seva inauguració. Es tracta d’un dossier coordinat per la periodista Teia Bastons, amb què es pretén fer un repàs a un passat amb rècord de passatgers, analitzar el present, definit amb símptomes clars de recuperació, i estudiar els indicadors que assenyalen un futur, de moment, incert.

El dossier es compon de sis articles escrits per la mateixa Teia Bastons; pels periodistes Ure Comas i Oriol Mas; pel director de DCB Turisme i Desenvolupament Local, Josep Capellà, i pels professors Pere Suau-Sanchez i Augusto Voltes-Dorta, autors de l’estudi «Looking into the future: Increasing the contribution of Girona Airport to the Catalan Airport System».

En la introducció d’aquest dossier, Teia Bastons explica que «inaugurat en plena eclosió del turisme a la Costa Brava, des del territori, tant les institucions com el sector turístic van fer una aposta clara per aquesta instal·lació», i que «després, aquest mateix territori ha convertit el traspàs de la gestió en un dels principals cavalls de batalla, al·legant que es podia i es pot treure molt més rendiment de l’aeroport».

Entre les informacions que es desglossen en aquest dossier, el lector podrà descobrir fins a quin punt l’aeroport ha tingut un impacte en el nostre territori, i conèixer les dificultats per gestionar-lo, des del punt de vista de les institucions i empreses de les comarques gironines. Es calcula que en cinquanta anys hi han passat més de setanta milions de passatgers, però les xifres permeten veure que hi ha hagut molts alts i baixos. La companyia de baix cost Ryanair hi ha tingut molt a veure. Va provocar una revolució i va permetre assolir un rècord històric l’any 2008, amb 5,5 milions de passatgers, però la seva aposta per l’aeroport de Barcelona va tornar a encendre totes les alarmes.

El reportatge també se centra a descobrir la capacitat estratègica de l’aeroport de Girona per al desenvolupament turístic, com també a donar a conèixer un cas personal vinculat a l’aeroport, el de Teresa Bohigas, que en va ser telefonista des del mateix dia que es va inaugurar fins que es va jubilar, l’any 2013.

Altres temes
Aquest nou número de la Revista de Girona, el primer coordinat íntegrament pel seu nou director, Gerard Bagué, inclou diferents temes relacionats amb la història i l’actualitat cultural i social de les comarques gironines. En destaca l’entrevista al periodista radiofònic i gestor de continguts Joan Albert Argerich; els «Perfils», que es dediquen a l’arxiver David Iglésias —elegit president del Photographic and Audiovisual Archives Working Group (PAAG)— i a l’il·lusionista Xevi, i els articles biogràfics, que ens donen a conèixer el cas de l’enigmàtica mort de la Rosa Carrera, de Beget, o la vida del regidor, cacic local i pròfug Vicente Carreras (Girona, 1834-1915).

També conté un reportatge sobre patrimoni, en què Guerau Palmada explica el retorn a Banyoles, amb motiu de la Festa Major de Sant Martirià, de la primera tronada amb mascles de ferro; un altre sobre medi ambient, centrat en el llop i en la seva presència a les comarques catalanes fins al segle xx; un d’art, en què Sebastià Goday ens aproxima a l’univers artístic de Pep Admetlla, i un reportatge fotogràfic sobre Sant Pere de Rodes vist a través de la càmera de Carles Fontserè.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021