FCC-Segell-banner4
InCadaqués, una trobada fotogràfica al cor de l\'Empordà

Notícies

InCadaqués, una trobada fotogràfica al cor de l'Empordà

bonart cadaqués - 26/01/18
BanerJaumeRiba05Impremta Pages - banner-180x178
InCadaqués proposa una immersió en el món de les imatges i d'aquells que les creen. Durant tres dies, el poble es converteix en l'espai d'expressió de fotògrafs del món sencer. Els murs del poble són l'entorn de les seves obres. Tots els llocs emblemàtics del poble són la decoració natural d'una escenografia in situ. Les galeries d'art, els bars i els restaurants, els llocs culturals s'alien per acollir l'esdeveniment. A més a més de l'aspecte local del festival, desitgem inscriure'l a l'era digital, InCadaqués es una trobada connectada.
Pedagògica i artística alhora, InCadaqués convida dia rere dia a l'espectador a viure l'experiència fotogràfica, tant per als profans como per als iniciats. Una trobada íntima i festiva, on la proximitat amb els artistes convidats està a la base del dispositiu. Les paraules mestres: descobrir, retrobar, intercanviar, compartir.

InCadaqués proposa un nou format d'esdeveniment on la dinàmica de la creació s'uneix a l'adquisició. La col·lecció es converteix en una creació. Amb aquest esperit, diversos llocs de reunió possibiliten la trobada entre fotògrafs i col·leccionistes al voltant de portafolis, impressions, llibres i objectes originals. Es crearan obres en edicions limitades exclusivament per a InCadaqués 2017.

Gràcies al seu aïllament, Cadaqués proposa, alhora, una imatge del paradís i una sensació de fi del món. Un espai propici per a la intimitat. El poble ofereix una temporalitat única, com un parèntesi dins la història. Associar InCadaqués i l'esperit de la fotografia a aquest lloc tan singular té molt de sentit.
Les avantatges culturals i recreatives d'un lloc així són parts integrants del festival. Port Lligat, la Casa Blaua, l'església de Santa Maria, les cales, els bars i restaurants, les galeries d'art participen a
l'escenografia d'aquest esdeveniment hedonista i festiu.

InCadaqués o la fotografia com a forma de vida. La sensibilitat, la bellesa i la contemplació com a resistència.

Per a la seva primera edició, les trobades fotogràfiques d'InCadaqués van tenir l'honor d'exhibir el treball de 30 fotògrafs de tot el món. L'edició 2017 va sent la base d'un gran esdeveniment cultural per al poble i Catalunya. El nostre desig és registrar el Festival en el calendari fotogràfic espanyol i després europeu.
Aquesta primera experiència va consolidar la connexió històrica de Cadaqués amb la fotografia: Man Ray, Marcel Duchamps, Richard Hamilton. Ella va demostrar que el poble és un lloc de trobada privilegiat que permet una gran proximitat amb els artistes. Durant 5 dies, tot el poble va acollir les seves portes per rebre les exposicions i festejar als artistes. Organitza projeccions, vernissatges, tallers i classes magistrals amb els fotògrafs convidats i creat un fort vincle amb els visitants. Gràcies a l'amabilitat de Christine Spengler, alma mater d'aquesta primera edició, i l'ajuda dels residents i socis del Festival, InCadaques tornarà a presentar- se al 2018 del 20 al 30 de setembre.

Per a la seva segona edició, les citadele fotogràfiques d'InCadaqués exhibiran una selecció de fotògrafs convidats en el mateix model. Nou: les exposicions tindran lloc durant 10 dies. La selecció final de 20 fotos serà anunciada a finals de juny de 2018. Aquí hi ha les primeres pistes de fotògrafs amb les que estem discutint, en una vista previa del que serà el Festival 2018.

A la nit d'obertura, Ana Bloom, fotògrafa de l'edició 2017, s'exhibirà en el pool de la Vila, que obrirà portes per a l'esdeveniment. Recordatori de l'exposició extraordinària de l'anterior amb els retrats dels habitants de Cadaqués.

A la imatge, exposició efímera de tots els artistes convidats a les parets de Cadaqués.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura