banner-elscatala-817x88px
La Galeria Pelaires participa per tercera vegada a la fira Zona Maco

Certàmens

La Galeria Pelaires participa per tercera vegada a la fira Zona Maco

bonart palma - 29/01/18
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBaner_Esteva_Bonart_360x356
La Galeria Pelaires de Palma participa en la fira Zona Maco, que se celebrarà del 7 a l'11 de febrer al Centre Banamex de Ciutat de Mèxic. Pelaires mostrarà treballs de Jason Martin, Prudenci Irazábal, Rachel Howard, Rafael Munárriz, Frank Nitsche, i Roland Fischer.
Zona Maco, que enguany arriba a la seva quinzena edició, és una de les fires d'art contemporani més importants d'Amèrica Llatina. Comptarà amb la participació de més de 70 galeries de tot el món amb artistes de rellevància internacional, sota la selecció realitzada per un comitè integrat per Stefania Bortolami (Bortolami Gallery, Nova York), Ben Loveless (Galerie Nordenhake, Estocolm / Berlín), Patricia Ortiz Monestir (Galeria OMR, Ciutat de Mèxic) i Fernando Mesta (House of Gaga, Ciutat de Mèxic). Algunes de les galeries presents són Gagosian, David Zwirner, Mai 36, Lisson, Kurimanzuto, Gladstone, OMR i Perrotin són una clara mostra de la rellevància de la fira en el panorama internacional.
El director de la Galeria Pelaires, Frederic Piña, assenyala que "aquesta és la tercera ocasió que vam participar en aquesta fira. Les experiències prèvies han estat positives i, en qualsevol cas, l'aposta de Paraires per Maco és a llarg termini. Considerem que és una plataforma extraordinària per relacionar-nos amb el col·leccionisme d'Amèrica Llatina i per mostrar el treball dels nostres artistes, i també per establir contactes amb nous artistes i amb galeries. El programa artístic paral·lel a la fira així com els premis que s'atorguen durant l'esdeveniment suposen un al·licient afegit".
Piña subratlla que "al nostre estand hi haurà obres de Jason Martin, Roland Fischer, Prudenci Irazábal, Frank Nitsche, Rachel Howard i Rafael Munárriz, que actualment és al Brasil amb una beca de la Fundació Botín". En aquest sentit, afegeix, "la novetat més important és la incorporació de Frank Nitsche, un artista alemany que exposem per primera vegada. La seva obra es caracteritza pel llenguatge visual sofisticat que ha desenvolupat, amb capes superposades de pintura, amb interseccions de línies i creant formes específiques".
Les figures, línies i formes geomètriques es componen de formacions abstractes que poden recordar els plànols de construcció, els models tècnics, el disseny, la cal·ligrafia o els programes informàtics. Per treballar en les seves composicions abstractes, Nitsche fa ús d'un gran arxiu visual pres de la cultura dels mitjans, el pop i el consumidor que organitza, selecciona i condensa en el seu propi llenguatge pictòric. El director de Paraires considera que "la selecció d'artistes és un reflex de la feina que estem duent a terme, ja que pràcticament tots han exposat recentment a la nostra galeria".
Pelaires va iniciar la seva marxa en 1969, fundada per Josep Piña, i per les seves instal·lacions han passat des de llavors els més importants artistes de l'àmbit local, nacional i internacional.

A la imatge, detall de SPB-25-2010 de de Frank Nitsche.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-