Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Exposicions

"Estratègies del desplaçament" d'Antoni Muntadas al CGAC

\
bonart santiago de compostel·la - 31/01/18
El CGAC obre el programa d'exposicions del 2018 amb l'exposició Estratègies del desplaçament d'Antoni Muntadas que es podrà visitar fins al 27 de maig del 2019.

L'exposició, Estratègies del desplaçament, que cita i remet a la idea de "deriva" dels Situacionistes, pot ser recorreguda com un experiència de les problemàtiques del desplaçament, entre la dimensió sociopolítica i la condició psicològica de la individualitat. En el recorregut es connecten treballs videogràfics pertanyents al cicle On Translation com Fear / Miedo (2005) i Por / Jauf (2007) en els quals s'aborda la sensació psicològica de la por com a eina sociopolítica i geoestratègica, amb tres vídeos més recents articulats en una trilogia que descriu accions vinculades al desplaçament: Dérive Veneziane que remet al perdre (en el laberint aquàtic, a la cara amagada, desconeguda i misteriosa de la ciutat), Guadiana el riu que en un dels seus trams s'enfonsa a la terra per tornar a aparèixer al cap de diversos quilòmetres, representa la desaparició o l'desaparèixer, i Finisterre que evoca tant la idea de l'arribada, del final de camí com de la partida o el anar-se'n. En Finisterre, el paisatge marí és contemplat des d'un punt de vista fix recorrent el cicle complet del dia i la nit, amb el sol que se'n va i desapareix en l'horitzó. En aquests tres treballs es tracen recorreguts que remeten a un territori inestable i carregat d'interrogants.

Antoni Muntadas és un artista imprescindible per comprendre les paradoxals estructures que determinen el món actual i els seus marcs perceptius, en els quals les condicions sociopolítiques col·lisionen amb els aspectes psicològics de l'individu. El seu treball arrenca als anys 70 com una reflexió sobre les condicions de les estructures mediàtiques i les seves conseqüències polítiques i socials, des de la perspectiva de les eines del vídeo i de la televisió. Empra una metodologia que parteix de la investigació dels fenòmens i en les seves exposicions combina la utilització de fotografia, projeccions i videoinstal·lacions que conformen espais de reflexió o dispositius per a l'experiència.

 
inclassificables180x180-cat

Et poden
Interessar
...