FCC-Segell-banner4
Jordi Balló coordina un cicle sobre Iconografia a La Mercè

Notícies

Jordi Balló coordina un cicle sobre Iconografia a La Mercè

bonart girona - 02/02/18
2Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-catImpremta Pages - banner-180x178
El dia 1 de febrer, Jordi Balló va obrir el cicle de conferències “Iconografia. Imatges amb sentit” organitzat per l’Escola Municipal d’Humanitats a La Mercè. Balló va fer un recorregut iconogràfic de la imatge de la Pietat com a recurs dramàtic emprat a les fotografies que han guanyat els grans premis de fotoperiodisme dels darrers 50 anys.

El cicle seguirà la propera setmana amb una conferència a càrrec d’Alicia Kopf, “Escriptura del cos en l'espai. Iconografies de la dansa contemporània i els seus moviments narratius”. L’artista visual i escriptora gironina farà un acostament a les relacions entre imatge fixa, imatge en moviment i narrativa sota el prisma de la dansa. Coreografies, empremtes i expansions del ballarí en el camp de la paraula, el pensament i el cinema.

El cicle de conferències "Iconografia. Imatges amb sentit" planteja una sèrie de reflexions sobre com algunes imatges, clàssiques o modernes, tenen la capacitat de transmetre pensament visual, de ser compreses i interpretades de manera immediata, a partir de significats no sempre visibles. Una manera d'acostar-nos al misteri de les imatges que es presenten com a representació d'un sentit.

Programa
1 de febrer

"La Pietat i altres motius visuals: de l'art i el cinema a l'esfera pública" a càrrec de Jordi Balló

8 de febrer
“Escriptura del cos en l'espai. Iconografies de la dansa contemporània i els seus moviments narratius”, a càrrec d'Alicia Kopf

15 de febrer
"Rostres d’una clavera", a càrrec de Mery Cuesta

22 de febrer
"Aby Warburg les fórmules del pathos des de l’antiga Grècia  fins a l’actualitat", a càrrec de Victoria Cirlot.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura