banner-elscatala-817x88px
El Centre Párraga inaugura \

Exposicions

El Centre Párraga inaugura "Un soroll secret" de Fito Conesa

bonart múrcia - 08/02/18
LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1Impremta Pages - banner-180x178
El Centre Párraga de Múrcia inaugura el dia 8 de febrer (20.30 hores) l'exposició 'Un soroll secret', la primera mostra individual que l'artista de Cartagena establert a Barcelona Fito Conesa realitza a Múrcia i que s'inclou en la programació dissenyada per la Conselleria de Turisme, Cultura i Medi Ambient per a aquest espai escènic bolcat també en les arts plàstiques i visuals.

A través d'aquest nou projecte, un mapa d'emocions en clau musical, el visitant podrà descobrir alguns dels temes que vertebren l'obra del jove creador: la recerca constant en altres llenguatges, del que no pot ser dit amb paraules, la tensió entre la sexualitat i la culpa i la construcció d'una identitat digital.

Entre les sis peces que componen el projecte, que mai han estat exposades a la Regió, destaca el vídeo 'Non Unísono', una obra que va ser gravada íntegrament al Centre Párraga el 2017 i que, després del seu pas per La Casa Encendida de Madrid, torna al seu lloc d'origen com a eix vertebrador d'aquesta exposició.

El vídeo mostra l'actuació d'un cor masculí compost per adolescents en procés de canvi de veu. Fito Conesa capta i mostra a l'espectador aquest moment simbòlic o de trànsit personal, la fi de la infantesa, a través d'un recorregut narratiu i teatral que compta el seu propi procés de maduresa personal i artística, la construcció de la seva identitat i d'un lloc a el món.

La directora general de l'Institut de les Indústries Culturals i de les Arts (ICA), Marta López-Briones, ha assenyalat que "aquesta exposició dóna l'oportunitat de mostrar al públic el treball d'un artista murcià amb una sòlida trajectòria i gran projecció; un creador que ha desenvolupat un llenguatge únic en la hibridació de la imatge i el so i que presenta al Párraga obres autoreferencials però que fan referència a un imaginari i a problemàtiques comunes".

La responsable de l'ICA va destacar així mateix que "l'espai 2 del Centre Párraga torna a acollir amb la mostra de Fito Conesa un projecte d'art contemporani amb una marcada sensibilitat escènica, un senyal d'identitat que distingeix la programació expositiva d'aquest espai que no només és ja una referència en el món de la dansa i el teatre contemporani, sinó que recull també les últimes tendències dins de les arts plàstiques i una especial atenció als artistes de la Regió".

'Un soroll secret' es podrà veure a l'Espai 2 del Centre Párraga fins al 18 de març.

L'artista i mediador Fito Conesa (Cartagena, 1980) ha forjat la seva carrera a Barcelona, ​​on viu des de fa més de quinze anys. Creador i director durant tres anys del projecte per a adolescents 'Habitació 14/18', un referent impulsat per MACBA i CCCB, en l'actualitat està immers en la producció, al costat de la comissària Pilar Cruz, d'una exposició per a la Fundació Miró.

Al llarg d'una dècada de trajectòria, un fil comú embasta els seus treballs: la seva obsessió per la comunicació, que li permet crear nous llenguatges alterant la matèria primera més elemental, i la capacitat per fer visible el que passa desapercebut. En paraules del mateix artista "Hi ha mil maneres de generar política i mil formes de detonar una bomba ... A vegades n'hi ha prou amb un gest micro per activar el mecanisme primari que ens posa en alerta".

Et poden
Interessar
...

817x68