FCC-Segell-banner4
“Earth Skin” de Pati Baztán al Museu de l’Hospitalet

Exposicions

“Earth Skin” de Pati Baztán al Museu de l’Hospitalet

bonart l'hospitalet de llobregat - 09/02/18
BanerJaumeRiba05Nial nou-180x178
L’artista plàstica Pati Baztán inaugura el dia 16 de febrer al Museu de l’Hospitalet la mostra “Earth Skin”, comissariada pel crític d’art Jordi Garrido. En aquesta exposició s’exhibirà l'última sèrie en què la Pati ha estat treballant i desenvolupant una nova tècnica pictòrica que comparteix nom amb l'exposició. Aquest procediment, realitzat amb materials naturals, crea superfícies pictòriques texturitzades de manera extremadament orgànica: una combinació de suavitat i d’arrugues que pren una consistència epidèrmica, quasi com una pell de foca o la superfície d’un pneumàtic llis.

Les peces que conformen Earth Skin són la culminació d’un procés de treball llarg, en què la línia s’ha anat diluint fins a esdevenir només forma i taca: pura expressió. Estèticament hereves de l’expressionisme abstracte, les pintures de la Pati Baztán juguen amb el buit i la plenitud en relació al sublim que neix del contrast entre la densitat matèrica i el silenci absolut. El seu art és una reivindicació de l’instint més primari, la meta és l’expressió pura, la transmissió d’emocions a través del llenç.

A l’exposició s’hi projectarà un documental filmat pel fotògraf Manu da Costa sobre la trajectòria de l’artista en què han participat galeristes, artistes i crítics d’art. Dins el marc del Mobile World Congress també es realitzarà una activitat paral·lela a la mostra, una pintura mural en directe el cap de setmana del 23 de febrer en col·laboració amb la cuinera Ada Parellada i l'organització Loop.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021