banner-elscatala-817x88px

Notícies

Les activitats paral·leles al voltant de l'exposició "Montserrat Roig, 1977" al Born

bonart barcelona - 12/02/18
Impremta Pages - banner-180x178LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1
De finals de desembre i fins al 21 d’abril s’exposa la mostra gratuïta “Montserrat Roig, 1977. Memòria i utopia” a El Born CCM, que reflexiona sobre les principals contribucions d’aquesta gran periodista i escriptora, molt compromesa, feminista i antifeixista, a partir de dos dels seus llibres més destacats: un, que va representar la recuperació de la memòria dels catalans que van patir l’experiència dels camps de concentració (“Els catalans als camps nazis”) i l’altre, de ficció i que va ser una de les seves novel·les més celebrades (“El temps de les cireres”). També s’analitza la importància i consideració que va adquirir en aquell moment el programa d’entrevistes que va dirigir i presentar a TVE, “Personatges”.

Al voltant d’aquesta exposició s’organitzen tota una sèrie d’activitats, amb un ampli cicle de taules rodones, però també espectacles, una conferència i un debat sobre TV i cultura que comencen aquest final de gener i s’estenen fins al mes de maig. Compten amb la participació de figures destacades com, entre d’altres, Pilar Aymerich, David Fernández, Marta Pessarrodona, Xavier Antich, Carme Riera o Joan Carles Peris, i moderadors com Ariadna Oltra, Marina Espasa o Manuel Guerrero.

Cicle de taules rodones
Dimecres, 14 de febrer del 2018, de 19h a 21h. Els catalans als camps nazis, un llibre cabdal.  Amb Xavier Antich, Arnau Pons i Rosa Toran. Xavier Pla, presentació i moderació.

Dimecres, 28 de febrer del 2018, de 19h a 21h. Montserrat Roig, avui. Amb David Fernàndez, Betsabé Garcia i Bel Olid. Marina Espasa, presentació i moderació.

Espectacles
Divendres, 2 de març del 2018, 20h. Roig, homenatge a Montserrat Roig. Un espectacle dirigit i interpretat per l’actriu Mònica Lucchetti, amb el músic i compositor Carles Beltran i la cantant Tànit Navarro que interpreta cançons que li agradaven a l’escriptora.

Divendres, 9 de març del 2018, 20h. Montserrat Roig, des de l’ànima. Recital, lectura, d’una tria de textos de Montserrat Roig, seleccionats per la mateixa autora al llibre “Cent pàgines triades per mi”, a càrrec de l’actriu Rosa Cadafalch amb música de Josep Pazos.

Debat sobre televisió i cultura
Dijous 5 d’abril del 2018, de 19h a 21h. Televisió, cultura, literatura i memòria. Sobre el programa Personatges de Montserrat Roig. Amb Joan Anton Benach, Emili Manzano, Joan Carles Peris i Aina Torres. Ariadna Oltra, presentadora i moderadora.

Conferència
Dijous 26 d’abril del 2018, de 19h a 21h. La literatura concentracionària i la recepció d’Els catalans als camps nazis de Montserrat Roig: entre la memòria i el mite. Conferència a càrrec de Marta Marín-Dòmine, directora del Centre for Memory and Testimony Studies de la Wilfrid Laurier University, Toronto, Canadà.

Foto Pilar Aymerich.

 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021