FCC-Segell-banner4
Els IV Premis Iberoamericans de Mecenatge es converteixen en una incubadora de grans mecenes

Notícies

Els IV Premis Iberoamericans de Mecenatge es converteixen en una incubadora de grans mecenes

bonart madrid - 12/02/18
Baner_EugeniaBalcells_Bonart_360x356Baner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2
El 26 de febrer tindran lloc els IV Premis Iberoamericans de Mecenatge, una iniciativa social impulsada per la Fundació Callia i la seva presidenta Carmen Reviriego que reconeixen cada any la tasca duta a terme per dos grans mecenes, un espanyol i un altre llatinoamericà.

L'esdeveniment, que se celebrarà el 26 de febrer a l'Hotel Ritz de Madrid, congregarà als 100 grans empresaris, col·leccionistes i mecenes procedents d'Amèrica Llatina i Espanya.

Aquest reconeixement valora la figura del mecenes, actualment més rellevant que mai per la seva tasca en la conservació, promoció i difusió del patrimoni i el talent artístic d'Iberoamèrica.

En paraules de Carmen Reviriego, presidenta de la Fundació Callia, "Els IV Premis Iberoamericans del Mecenatge es consoliden com una incubadora de grans mecenes en què els premiats inspiren a través del seu exemple a tots els presents a la cerimònia. La motivació de dur a terme aquest reconeixement sorgeix de la necessitat urgent de modernitzar i d'americanitzar la societat iberoamericana en relació al compromís social amb l'art".

Entre els premiats d'edicions anteriors s'ha reconegut la tasca i implicació de grans referents del mecenatge com Patricia Phelps de Cisneros, Carlos Fizt-James Stuart, Duc d'Alba; Elena Ochoa Foster, Bàrbara Garsa Lagüera, Mayte Spínola o Solita Cohen.

El jurat dels Premis Iberoamericans del Mecenatge està format per personalitats de referència en l'àmbit artístic i cultural com: Konrad O. Bernheimer, President Secció de Belles Arts de TEFAF; Miguel Falomir, director Museu Nacional del Prado; Carmen Iglesias, presidenta de la Reial Acadèmia d'Història; Gabriela Ortiz de Garsa, presidenta del Consell d'Amics del Palau de Belles Arts de Mèxic; Carmen Posadas, Escriptora, Premi Nacional de Literatura; Carmen Reviriego com a presidenta de Callia. Transcend through art i Guillermo Solana, director Museu Nacional Thyssen-Bornemisza.

Els Premis Iberoamericans de Mecenatge s'han perfilat com els reconeixements més importants en l'àmbit del mecenatge en art a Iberoamèrica, tant per l'excel·lència dels seus guardonats com per l'excepcionalitat del seu jurat, que avalen la distinció d'aquest premi.

La fundació és una incubadora de mecenes que a través de l'exemple d'altres personalitats s'inspira en el compromís social, i facilita les eines perquè puguin exercir el mecenatge, ajudant-los d'aquesta manera a transcendir a través de l'art.

A les imatges, a dalt, Patricia Phelps de Cisneros i a sota, Carlos Fritz-James, duc d'Alba, guanyadors del 2017.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells