banner-elscatala-817x88px
El Museu de l\'Empordà inaugura temporada amb Centelles i La Crech amb Vilarrubias

Exposicions

El Museu de l'Empordà inaugura temporada amb Centelles i La Crech amb Vilarrubias

bonart figueres - 14/02/18
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180
El Museu de l'Empordà de Figueres inaugura el 16 de febrer l'exposició Agustí Centelles Retrats de guerra. La mostra es podrà visitar fins al 8 d'abril del 2018. Recull 44 fotografies relatives a les dues primeres etapes de la trajectòria del fotoperiodista Agustí Centelles, el que fa el retrat d'un moment que va marcar la història del nostre país i en capta unes imatges que s'han convertit en icones d'aquells anys.

La inauguració de la mostra està prevista per 16 de febrer a les 19 h al Museu de l'Empordà. S'han programat activitats al voltant de l'exposició: 1 de març, taula rodona moderada per Jordi Mestre amb la participació de Martí Albesa Sandra Balcells i Miquel Ruiz. El 6 d'abril, conversa entre Daniel Giralt-Miracle, comissari de l'exposició i Jordi Borràs, il·lustrador i fotoperiodista .Començarà a les 19 h i porta per títol Passat i present del fotoperiodisme De Centelles a Borràs. H haurà visites comentades el 25 de febrer a partir de les 12 h.

Paral·lelament a l'exposició del Museu de l'Empordà, la fundació Clerch i Nicolau - La Clerch ha prepratrat Fotorperiodisme a la rereguarda (1936-1939). Rafael Vilarrubias Està programada del 23 de març al 6 d'abril del 2018. L'exposició presenta una selecció de les imatges més representatitves realitzades per Vilarrubias sobre la vida i el treball a la rereguarda catalana durant la Guerra Civil publicades al suplement Notas gràficas de La Vanguardia, així com el tractament que van rebre a la premsa gràfica de l'època.

La inauguració, el 23 de març a les 19 h. El 4 d'abril, de 18 a 21 h., conferència a càrrec d'Anna Teixidor_ Just the facts. Les cinc preguntes que ha de respondre el periodisme. Hi haurà visites comentades a la Fundació, el 24 de març a les 17 h.30 h. i el 5 d'abvril a les 12 h.

A les imatges, a dalt fotografies de Rafael Vilarrubias i a sota d'Agusti Centelles.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68