FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Plom-Plata" de Nora Ancarola al MUME

bonart la jonquera - 15/02/18
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Nial nou-180x178
Nora Ancarola presenta Plom-Plata, derives obligades al Museu Memorial de l'Exili de La Jonquera del 17 de febrer al 2 de juliol.

Pom-Plata és un arxiu que conté 17 projectes relacionats amb les derives obligades dels desarrelats, els que han hagut de marxar involuntàriament del seu lloc d'origen (L'arrelament, ¿Dónde durmieron nuestros abuelos?). Tracta també de les tràgiques derives migratòries que tenen en poc a veure amb el fáneur baudeleirà i sí, en canvi, es troben més a prop del passejant benjaminià, dels oments íntims i intransferibles: Moments de plom (La maleta kafkiana, Trauma, Imatge i memòria).

Cada fitxa fa referència a algun fet del passat, que es contraposa a un present que ens condueix a reflexionar sobre el problema dels genocidis contemporanis i les seves conseqüències vitals. Els relats són petites històries que defineixen el difícil encaix entre les trajectòries individuals i els esdeveniments col·lectius (La narració històrica, El poder de la imatge, Riu de plata).

L'obra, d'una banda, es planteja com un modest exercici de recuperació d'utopies (Ciutat de l'immigrant, La utopia Zamenhof) i de visualització de noves propostes de reflecteixientorn de la realitat (El pressentiment, La gestió del malestar, Cases per a tothom); de l'altra, s'articula en forma d'homenatge personal als que varen patir les conseqüències de les guerres i l'exili, dos elements estructurals de les nostres societats contemporànies.

www.noraancarola.com

A la imatge, Moments de plom.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura