1280x150CAT

Certàmens

Trinta presenta Binomi (Margarita Salas i Eva Lootz) a ArcoMadrid

Trinta presenta Binomi (Margarita Salas i Eva Lootz) a ArcoMadrid
bonart madrid - 18/02/18
La primera edició de Binomi, organitzada pel CNIO i la Fundació Banc Santander, té com a objectiu establir un intercanvi entre dos camps de coneixement i d'exploració del món físic i humà. Tractant de buscar els llocs comuns i de contaminació entre l'art i la ciència.

Des del CNIO (Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques) es vol admetre la creació artística com a motor de reflexió i comprensió del món que ens envolta, que integra i comparteix un camp general de pensament que és vital. La societat no pot sinó beneficiar-se d'un diàleg obert entre l'Art i la Ciència. Per tant, inaugura un programa d'intervencions artístiques a la seva seu al llarg de deu anys consecutius.

Binomi. Diàlegs entre art i ciència té com a objectiu valorar el vincle entre dues àrees de coneixement; l'art i la ciència. Les dues activitats s'han entrellaçat i han anat evolucionant en forma conjunta sent "l'emoció de descobriment", o l'"observació del fenomen" un lloc comú; aquest dispositiu primordial i modus operandi de tot procés d'investigació i de creació. És el principi de tot relat. Des d'aquí ens comportem científicament i artísticament; recorrem el món, generem discurs, vam fundar teoria i praxi.

Cada any es convidarà a una parella formada per un dels científics del llibre Excel·lents, produït pel CNIO, i un artista nacional amb projecció internacional i sòlid recorregut, perquè creï una peça, o bé intervingui l'espai del CNIO. Mitjançant un exercici de lliure interpretació sobre un tema científic, l'artista produirà una obra a la recerca de "llocs comuns amb la ciència", a manera de testimoni, que serà exposada i visitada durant dos mesos. Per a això, podrà realitzar una residència artística o treball d'immersió sobre la matèria, durant un període de temps limitat i guiat per personal qualificat del CNIO. Finalment, la peça produïda per l'artista es posarà a la venda per tal de destinar els beneficis a la investigació contra el càncer.

Aquest primer any, el 7 de febrer es va inaugurar el programa d'intervencions de Binomi amb la participació de Margarita Salas i Eva Lootz a CNIO. Restarà obert fins al 6 d'abril. A la fira Arco, el 23 de febrer, s'hi ha prevista la presentació. La direcció executiva va a càrrec de María Blasco; el comissariat de Mireia A. Puigventós i la direcció artística d'Amparo Garrido.
inclassificablesLa-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...