banner-elscatala-817x88px
El Centre Cultural la Mercè es reinventa i inicia una nova etapa

Notícies

El Centre Cultural la Mercè es reinventa i inicia una nova etapa

bonart girona - 19/02/18
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1
El tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'ajuntament de Girona, Carles Ribas en la presentació de la nova etapa del Centre Cultural La Mercè ha dit que "Girona vol ser un referent cultural, i no solament pels seus festivals de música".

La formació, la reflexió i la creació són els tres eixos on pivota el nou projecte del centre cultural La Mercè, que es reinventa amb una nova imatge per reivindicar la marca pròpia. L'objectiu de la proposta és fer de La Mercè l'equipament cultural de referència de la ciutat de Girona, tal com ha explicat Carles Ribas.

"Fem una nova mirada de La Mercè cap a dins i cap a fora amb la voluntat que la ciutadania s'hi acosti i que esdevingui un espai de trobada i de referència cultural a Girona", ha explicat el regidor, que ha afegit que, des de La Mercè, "allarguem la mà a la Casa de Cultura per créixer conjuntament i per esdevenir fars del debat cultural a la ciutat".

En l'àmbit formatiu i de creació, se segueixen reforçant i consolidant les propostes de l'Escola Municipal d'Art (EMA) i l'Escola Municipal d'Humanitats (EMHU), amb l'Aula d'escriptura i els cursos i tallers diversos com a punts forts. A més, es vol valorar la programació multidisciplinària de l'Auditori de la Mercè com a espai cultural amb un discurs propi.

Pel que fa a la reflexió, en els mesos vinents s'han programat diverses conferències, ja sigui promogudes en col·laboració amb entitats com el festival Ítaca, la Fundació Jaume Casademont i la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona, o bé incloses dins de cicles, com la proposta "Del poema a la cançó". Suso de Toro, Gemma Calvet, Roger Mas, Mariàngela Vilallonga o David Carabén són alguns dels noms que passaran per La Mercè aquesta primavera. Cal destacar que, dins del nou projecte de La Mercè, el concepte de reflexió es vol lligar a la creació, ja que es concep el centre com a espai obert a l'activitat cultural en diferents vessants que permet l'intercanvi de coneixement entre artistes, intel·lectuals, estudiants i públic en general.

Una de les principals novetats del nou projecte és que es reforça l'àmbit expositiu del centre obrint tres espais més que es destinaran a l'exhibició i que estaran coordinats des de l'EMA. Aquests punts s'afegeixen a la sala d'exposicions, que seguirà sent el gran espai expositiu del centre.

En primer lloc, s'incorpora el claustre com a espai d'exhibició. Sota el títol d'"Escultures al claustre", s'hi podrà gaudir de forma contínua d'una selecció d'escultures coordinada pel director de l'EMA, Jordi Armengol, i pel professor de l'escola Tomàs Pons. Les obres Shadow Play I, II, III i Watchtower, de Samuel Salcedo, s'hi podran veure fins al 6 d'abril. L'artista Manel Palahí serà el següent a exposar les seves peces al claustre.

En segon terme, s'incorpora un plafó al vestíbul que servirà com a espai complementari per ampliar continguts d'activitats que tinguin lloc al centre. Aviat s'inaugurarà coincidint amb el festival MOT i s'hi exposarà una mostra de fotografies de la vida als camps de refugiats de Grècia, titulada "Eko-Vassilikà 385" i obra del fotògraf Martí Albesa.

Per últim, la Sala Pati serà l'espai on s'exhibirà el fons d'art contemporani amb què compta l'Ajuntament de Girona. Sota el nom "Una obra, un artista" es vol fer un homenatge als artistes que han contribuït a fer de Girona una ciutat amb un patrimoni històric contemporani singular. Fins al 23 de març s'hi poden veure peces d'Antonio Beneyto i, a partir de llavors, Josep Niebla serà el protagonista de l'espai durant unes setmanes.

Carles Ribas ha lloat la tasca portada a terme en un període difícil pel centre de Glòria Granell i Jordi Armengol, a la vegada que ha destacat la capacitat del nou director del centre, Josep Ferrer per portar endavant el projecte.

També ha anunciat que després de Girona Temps de Flors, Girona acollirà (el mes de juny) Girona Temps d'Art, amb moltes activitats artistiques al carrer i aglutina'n un seguit d'activitats que ja és porten a terme. "Volem que durant tres setmanes, Girona, després del Temps de Flors, també es converteixi en Girona, Temps d'Art".

El Centre Cultural la Mercè ha programat pel mes de desembre una exposició commemorativa dels 85 anys de Ser Girona ", ja que el nostre propòsit es està prop de la societat i les seves inquietuds".

El Centre Cultural la Mercè compleix 33 anys aquest mes.

A les imatges, els tres nous espais expositius. A dalt, el claustre, d'esquerra a dreta, Armengol, Ferrer, Ribas i Granell amb l'escultura de Salcedo; a sota, el plafó expositiu amb Ferrer i Ribas i la sala Pati, d'esquerra a dreta, el director de La Mercè, Josep Ferrer; la directora de l'EMHU, Glòria Granell; el regidor de Cultura, Carles Ribas, i el director de l'EMA, Jordi Armengol.

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner