Expo Josep Coll 2022 baner
La Galeria Cayón obre un nou espai expositiu a Maó

Notícies

La Galeria Cayón obre un nou espai expositiu a Maó

bonart maó - 20/02/18
Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-catBaner_Viladot_Bonart_360x356
Galeria Cayón, fundada el desembre de 2005 al carrer Orfila de Madrid pels germans Cayón, neix arran d'una molt primerenca vocació pel món de l'art modern i contemporani i del seu innovador concepte de crear exposicions fora del programa habitual.
La seva extraordinària percepció espacial els va dur ràpidament a comptar entre els seus artistes amb noms tan reconeguts com Josef Albers, Robert Rauschenberg o Andy Warhol, per exemple.
Galeria Cayón continua actualment aquesta mateixa línia de recerca espacial, que representa amb exposicions de Carl André, Fred Sandback, Lucio Fontana o Bernar Venet, així com d'art conceptual o neo-conceptual fonamentalment llatinoamericà, amb artistes com Marco Maggi, David Magán, Soto o Carlos Cruz Díaz. La seva estreta col·laboració amb artistes, els llegats dels quals representen, com Pablo Palazuelo o José Guerrero, o de la talla d'Yves Klein, han catapultat als germans Cayón a l'elit dels galeristes espanyols i internacionals.
La sensibilitat dels germans Cayón pels espais emblemàtics s'ha fet palesa a l'espai de Blanca de Navarra 7, inaugurat l'any 2013, un antic garatge d'un edifici dels anys 20, de 4 metres d'alçada, i a l'espai de Blanca de Navarra 9, un antic teatre d'un convent adjacent de 6 metres d'alçada inaugurat l'any 2016 amb una meravellosa exposició d'Eduardo Chillida.
L'any 2017 Galeria Cayón s'expandeix internacionalment obrint un nou espai a Manila, Filipines i comença la materialització del projecte de Maó, després d'anys d'enamorament amb Menorca, on un dels germans va passar alguns estius. A finals d'any finalment s'acorda amb la propietat dels antics cinemes Victoria, una remodelació de l'espai per inaugurar aquest estiu la seva quarta galeria d'art.
La vibrant remodelació de Menorca, la seva bellesa paisatgística única, la proliferació d'iniciatives culturals de capital estranger i la seva història plena de grans artistes de totes les modalitats, fa d'aquesta illa un perfecte enclavament per a l'expansió de Galeria Cayón.
El seu intent de preservació pels béns culturals i la seva aposta per la màxima conservació d'elements originals ha suposat un repte pel procés de remodelació dels antics cinemes Victoria a Maó. Un delicat projecte ideat per crear espais diàfans que aportin llibertat a les obres que ompliran les seves parets.
L'edifici original consta de 3 plantes i soterrani, dels quals s'habilitarà pel públic aquest estiu exclusivament la planta carrer, que ocupa uns 500 m2, i que es presentarà com una única sala expositiva diàfana, antiga sala de cinema, a la qual s'accedeix des de la recepció, on també es troba la zona d'atenció al públic. Actualment s'ha executat la primera fase, amb un permís d'obra sense projecte, per a la demolició de falsos sostres i revestiments a fi d'analitzar les estructures d'origen; i es presentarà aviat la petició per un permís PIO, de projecte integrat d'instal·lacions i obres, per tal de finalitzar la remodelació aquest juliol.

A la imatge, façana de la Galeria Cayón de Madrid amb l'exposició de Dan Flavin que s'inaugura el 22 de febrer.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat