BannerFCC_Bonart

Notícies

Damià Amorós i Albareda, nou president de la Fundació Quer Alt

Damià Amorós i Albareda, nou president de la Fundació Quer Alt
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)Baner_MarDeFons_Bonart_180x180
bonart - santa coloma de queralt - 19/07/20
El patronat de la Fundació Quer Alt, de Santa Coloma de Queralt, ha escollit l'historiador de l'art Damià Amorós i Albareda (Sarral, 1990) com a president de l'entitat. La fundació colomina, dedicada a la promoció cultural, enceta així una nova etapa, amb l'objectiu d'obrir els seus òrgans de governança a les noves generacions i ampliar l'activitat social i cultural al municipi. En aquest sentit, en la reunió ordinària celebrada per l'entitat aquest dissabte, el patronat també ha aprovat l'ingrés de nous representants del món cultural i acadèmic nacional i de la societat civil colomina.

La Fundació
Constituïda l'any 2007, la Fundació Quer Alt (www.fundacioqueralt.cat) té com a grans objectius la gestió del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili (URV); la direcció de l'editorial Obrador Edèndum (obradoredendum.cat) que, sense ànim de lucre, edita obres de divulgació humanística, de pensament i científica, i l'administració de la Biblioteca de la Fundació Quer Alt, inclosa a la xarxa de biblioteques de les universitats catalanes. El Patronat de la fundació inclou a representants de la URV i de l'Ajuntament de Santa Coloma de Queralt. L'objectiu general de la fundació és contribuir a la promoció cultural de la vila i del conjunt de Catalunya.

Damià Amorós i Albareda
Damià Amorós i Albareda és historiador de l'art i museòleg, format a la Universitat de Barcelona i a la Universitat de Girona, a més de la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando. És membre de la junta de l'Associació de Museòlegs de Catalunya i delegat territorial d'aquesta entitat a la demarcació de Tarragona. Ha estat comissari de l'exposició Grau Garriga a Sarral, de l'Any Nogué a Santa Coloma de Queralt i de l'Any Alabastre Sarral 2017. És membre de la junta de l'Associació Cultural Baixa Segarra i soci del Centre d'Estudis de la Conca de Barberà. És autor dels catàlegs L'època de Nogué Massó i Josep Nogué Massó; una trajectòria vital, i de nombrosos articles en premsa i revistes especialitzades. Professionalment, està vinculat al Monestir de Poblet.

Et poden
Interessar
...