FCC-Segell-banner4
MECA celebra el Dia Internacional de la Dona amb el documental \

Notícies

MECA celebra el Dia Internacional de la Dona amb el documental "Refresh"

bonart almeria - 24/02/18
Impremta Pages - banner-180x178Baner_Viladot_Bonart_360x356
MECA Mediterrani Centre Artístic, del carrer Navarro Darax, 11 d'Almeria celebra el 8 de març el Dia Internacional de la Dona amb la projecció del documental Refresh. Una revisió de 30 grans dones artistes del segle XX, inspiradores de nombroses artistes actuals. Es tracta d'un homenatge de tipus pedagògic en el qual el comissari Fernando Barrionuevo i la directora del programa Rosa Muñoz Bustamante volen oferir de manera visible una anàlisi de les grans fites històriques que aquestes dones artistes han protagonitzat en l'Art Contemporani. Aquest documental s'ha realitzat ex profés per MECA Mediterrani Centre Artístic i es projectarà en un únic passi el dia vuit, de 19 a 21 h.

La selecció de les artistes s'ha centrat en el món occidental, en una societat on encara segueix imperant la naturalesa de la creativitat com a pròpia del gènere masculí. La dona artista s'ha vist forçada a la incorporació de nous temes en les seves obres en els quals l'eix principal és el seu univers femení a través del qual reivindica i denuncia la seva posició en el món de l'Art. Això passa per la contínua invisibilitat que la dona segueix experimentant en el món de l'art. En Rrefresh s'analitzen les diferents fites històriques i actuals que han protagonitzat aquestes dones i col·lectius de dones artistes per aturar aquesta situació tan desigual. La majoria són grans icones de l'art feminista que van haver d'emergir sobretot a partir dels anys 60 perquè com diu Griselda Pollock. Historiadora de l'Art, feminista i analista cultural: "no és la història sinó la ideologia la que és responsable de l'absència de dones dins de la disciplina" història de l'art". La creativitat ha estat designada com un atribut exclusivament masculí."

Artistes seleccionades: Ann Hamilton. Ann Sofi SIDEN. Barbara Kruger. Beth Edelson. Birgit Jürgenssen. Carolee Schneemann. Cindy Sherman. Eleanor Antin. Eva Grubinger. Francesca Woodman. Geòrgia O'keeffe. Hanna Wilke. Helen Frankenthaler. Jana Sterback. Judy Chicago. Kati Horna. Kiki Smith. Llegeix Krasner. Louise Bourgeois. Marisol Escobar. Mary Kelly. Miriam Schapiro. Monica Bonvicini. Nan Goldin. Nicole Eisenman. Niki De Saint Phalle. Rosemarie Trockel. Sue Williams. Valie Export i Zoe Leonard.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-